"Jag älskar att dela med mig av träningsglädje"

"Jag älskar att dela med mig av träningsglädje"

Denna vecka följer vi vår träningsprofil Hilma Krokström som på sin blogg delar med sig av allt från träningsglädje, saker som får henne att må bra samt hur hon hanterar dagar som inte är lika bra. Låt er inspireras och ta del av hennes tips för hemmaträning! Profile - 3

Hej Hilma! Hur har din helg varit?
Helgen har varit jättebra! Planen var att vi skulle haft lite middag med några vänner, men av respekt för restriktionerna valde vi att ställa in! Så jag har istället grejat lite hemma, passat på att träna, ätit god mat med min sambo och promenerat med vovven!

Berätta lite om dig och vad vi får se i din blogg!
Jag skulle säga att min blogg har jag ett stort fokus på träning, hälsa och välmående! Jag älskar att dela med mig av träningsglädje, saker som får mig att må bra samt hur jag hanterar dagar jag kanske inte mår så bra! För det mesta skulle jag säga att jag är en positiv tjej som försöker se livet från den ljusa sidan och göra det bästa av situationer! Jag delar gärna med mig av träningstips i form av favoritövningar, pass eller träningsrelaterade kläder och redskap, men även recept, livet med hund, min vardag och massa mer!

Du har bloggat i ungefär 7 år. Vad är det som inspirerar dig?
Åh det finns så mycket! Allt ifrån andra bloggar, till intervjupoddar och självbiografiska böcker! Till en början var bloggen mest tänkt som en elektronisk dagbok och förvaring av bilder och minnen. Nu har den väl utvecklats en del, och jag måste säga att jag verkligen älskar all kontakten jag fått med mina fina läsare och alla personer man lärt känna genom Nouw! Det finaste man kan få höra tycker jag är att själv få höra att man inspirerar andra, vilket i sin tur inspirerar mig att fortsätta blogga.

Vad drömmer du om?
Massor! Jag drömmer om resor jag vill göra när situationen lugnat ner sig, om allt jag vill göra när jag är färdig med mina studier och om att få fortsätta må bra och trivas ihop med min fantastiska sambo i måååånga år framöver!

Har du några tips på hur man håller igång träningen hemma?
Absolut! Jag tror stenhårt på att försöka få till en positiv känsla efter varje pass - för att på så sätt få träningen gjord, mer än en gång.

- Struktur är alltid A och O för mig! Nyckeln till ett bra pass är därför att antingen ha någon form av träningsapp att följa, alternativt att man faktiskt sätter sig med papper och penna och skriver ner de övningar man tänkt göra! Därefter antal repetitioner av varje, samt hur många gånger/varv! Utan plan blir hemmapass sällan bra, medan om man har en tydlig plan så är den relativt enkel att få gjord! Så jag skulle säga att mitt bästa tips därmed att inför varje pass ta 5 minuter att planera!

- Ett annat tips är självklart musik! Sök fram en bra lista och plocka fram högtalaren/headsetet och kör!

- Sist men inte minst ökar det motivationen för många med lite utrustning att använda. Det går att få tag i ett par hantlar eller en kettlebell för en relativt billig peng och det gör för många så stor skillnad i träningen. Investera i dig själv och din hälsa!

Hur ser ditt liv ut om fem år?
Om fem år (eller faktiskt om 7 månader) är jag färdigutbildad socionom och hoppas därmed att jag har ett jobb där jag får möjligheten att hjälpa människor, främst utsatta barn då det är något jag verkligen brinner för! Jag har en tanke om att eventuellt fortsätta plugga ytterligare lite till, till psykoterapeut då jag är otroligt intresserad av bland annat psykologi och inte fått nog av det jag hittills läst på min utbildning. Men det återstår att se! Förutom det hoppas jag faktiskt att jag och min sambo kanske börjat bilda familj ️ och att jag självklart fortsatt blogga! Allt detta måste ju naturligtvis dokumenteras?? Haha.

Fem snabba

Frukost / Middag
Nej men frukost är det bästa jag vet! Middag är supertrevligt det också, men måste jag välja är det 100% frukost!

Musik / Podcast
Enormt svårt då jag till träning lyssnar på musik och till vardags väldigt mycket poddar! Men träningen är viktig så det får bli musik!

Snacks / Godis
Jag säger godis i hopp om att choklad ingår där haha. ÄLSKAR choklad!

Guld / Silver
Tycker helt enkelt att det passar mig bäst!

Vår / Höst
Hösten är fin, men våren medför alltid så mycket härliga känslor tycker jag, så det får bli vår!

Läs Hilmas blogg här @hilmak