Isabel Kensson: Hur du når dina drömmar

#Nouw30DayChallenge - Hur hittar du energin och drivet för att jobba mot dina drömmar? Vinnaren i tävlingens andra veckotävling är Isabel - hon ger oss inspiration till att hitta drivkraften, för att lättare kunna fullfölja sina drömmar. Allt är möjligt, eller hur? Lifestyle - 34

Vinnaren i den andra veckotävligen i #nouw30daychallenge är Isabel! Förutom att få sitt inlägg publicerat i Nouw Magazine har hon även vunnit ett fint pris från vår sponsor NA-KD.


Är du sugen på att börja ta tag i dina drömmar och kasta dig ut i drivkraften? Då har du kommit rätt! I det här inlägget guidar jag dig till hur du hittar drivkraften för att uppnå dina drömmar!

För mig har det alltid kommit naturligt det här med att vara driven och ambitiös. Ända sedan jag var liten har jag fått höra av lärare och vänner att jag har en ambition för att göra mitt bästa och få saker gjort, och det här är en egenskap som har spelat stor roll i mitt liv. Det är min drivkraft som har gjort att jag vågar vara mig själv, följa mina drömmar, att jag har stått på scen som 12-åring och uppträtt med mina egna låtar, skapat en blogg och ett brinnande intresse för att inspirera, ha höga mål inom karriär och träning och ja - det följer med mig i allt jag gör. Utan min drivkraft hade jag aldrig varit där jag är idag och det är jag supertacksam över.

För att ta dig långt behöver du ett fokus. Du behöver vara fokuserad på ditt mål för att ta dig framåt. Men för att kunna hitta ditt fokus måste du också vara driven, du måste vara motiverad - och det är det här jag ska hjälpa dig med idag!

Du kanske undrar hur fasiken du blir sådär motiverad som alla andra är och hur du själv hittar den där glimten och drivkraften - och egentligen handlar det bara om din egna inställning. Allt sitter inom dig. Visst att din uppväxt, dina gener och den miljö du lever i påverkar dig och din personlighet väldigt mycket, men samtidigt vill jag verkligen inte säga att det är allt. För allt sitter inom dig. Det är ditt val om du vill ta tag i dina drömmar och försöka att hitta den där drivkraften, för jag vet att du kan. Därför vill jag nu att du sätter dig ner och tänker på dessa frågor: "Vill jag bli mer driven? Varför vill jag det? Är jag villig att ge allt för att bli mer motiverad och engagerad i det jag brinner för?" Om du fortfarande, efter dessa frågor, känner dig redo för att hitta din drivkraft, titta hit!Bestäm dig
Det första du måste göra är att bestämma dig, precis som jag nämnde där uppe. Du måste bestämma dig för att låta dig testa nya saker. Är du inte van vid att ha ett driv inom dig måste du anstränga dig för att få det. Att vara driven kan vara riktigt svårt, men har du verkligen bestämt dig för att bli bäst inom det där, få det där jobbet, komma in på den där utbildningen, bli en mer omtänksam vän eller vad det nu kan vara - så är det lättare. Har du bestämt dig för att vara driven så kommer du att bli det. Och att bestämma sig betyder inte att bara säga "jag har bestämt mig" nu när du läser det här inlägget och sedan inte riktigt reflektera över det. Att bestämma dig innebär att det kommer behövas plockas fram när du väl SKA framåt. Det är DÅ du behöver plocka fram ditt motivation och ditt driv.

Fråga dig varför
Något annat som är så himla viktigt är att veta VARFÖR du gör det. Varför vill du vara driven? Vad kommer det att ge dig? Det här handlar om passion, för har du inte passion för något eller vet vad syftet är med det du gör är det näst intill omöjligt att hitta motivationen och drivkraften till det. Vad vi är bra på hänger ofta ihop med sådant vi tycker är roligt att göra. Jag älskar att fota och därför blir jag bra på det. Brinner du för fotbollen blir du bra på det. Utgå från lusten och mindre från tvånget. Om du gör det som du tycker om att göra så är sannolikheten större att du faktiskt får det där jobbet, lyckas med företaget och förverkligar drömmen än om du påtvingar dig en roll som du inte är bekväm med.Utgå ifrån dig själv
En till väldigt avgörande del i det här är att utgå från dig själv, ditt liv och dina behov. Vem är du? Vad är din mening? Vad vill du uppnå? Vad har du för talanger och värderingar? Att hitta din drivkraft handlar om att leta i dig själv. Utforska och hitta meningen. Om du utgår från dig själv och dina talanger och drömmar - vad skulle ett större driv och en större ambition göra till dig? Skulle den ta dig till dina drömmar och låta dina talanger blomma ut? Ledtråd: ja, det skulle den faktiskt göra.

Dags att agera & våga
Nu har du en massa hjälpmedel för att hitta din drivkraft, meningen med den och vad den skulle tillföra till ditt liv. Nu är det dags för att göra. Att säga att du vill bli mer driven är ganska lätt, men att sedan GÖRA det du sagt är svårare. Efter att ha listat ut vem du är och vad du faktiskt vill handlar den stora frågan om hur du ska gå tillväga. Här handlar det om att bestämma sig igen. Bestämma sig för att låta drivkraften sättas igång. Du måste bestämma dig om du är villig att satsa på det du drömmer om. Det handlar om att våga. Att våga kasta sig ut, våga tro på sig själv, våga förändra och våga att jobba på sin dröm. Håller du fast vid den du är och det du vill så kommer du att hitta vägar att nå dit på ett eller annat sätt. Om du däremot bestämmer dig för att det inte går, är det väldigt stor sannolikhet att det inte gör det heller.

Låt inte dina rädslor stoppa dig, skriv upp en plan och en tydlig målbild, plocka fram din drivkraft och börja jobba mot dina drömmar!


Text & foto: @isabelkensson


Writer
Redaktionen