Invigning av Clarion Hotel Post i Göteborg

Nattstads Beata Klein var där och hänfördes. Fashion -

Att det var en kväll utan jämförelse behöver inte diskuteras. När Göteborgs nya kronjuvel, Clarion Hotel Post, äntligen kunde invigas så var det inget som gick obemärkt förbi. Maten, männsikorna, showen och inte minst själva byggnaden var högsta klass!

Men låt oss börja från början. Kvällen inleddes med en magnifik ljusshow där fyverkerier, ljus och musik sammanstrålade till något riktigt häpnadsväckande. Hotellmogulen Peter A. Stordalen välkomnade alla, hans entusiasm och glädje gick inte att ta miste på! Äntligen kunde detta åtta år långa projekt öppnas upp och bli en del av Göteborg. Artisterna som stod för kvällens underållning var Timbuktu, Tove Styrke, Fibes Oh Fibes!, Danny och Ulrik Munther.

Väl inne på hotellet kom nästa  show, fast denna av ett annat slag. Inredningen och arkitekturen kan beskrivas som en genomtänkt kombination mellan gammalt och nytt. Magnus Månsson och Anemone Wille Våge är de två kreatörerna och slutresultatet toppade även deras förväntingar.  Första plan drar mer åt det moderna hållet, utan att för den sakens skull bli minimalistiskt. Kristallkronor, kopparskimrande skulpturer och mjuka soffor är några av de element som ger inredningen dess speciella karaktär.

Restaurangen som ligger på våning två har fått behålla många av originaldetaljerna, så som gamla skrivdiskar, mörka pelare i trä och kristallkronor från förr. Norda Bar and Grill som restauranegn heter står för en mix mellan nordamerikansk och nordisk mat. De två stjärnkockarna Marcus Samuelsson och Jimmy Lappalainen är skaparna bakom detta koncept. Kvällens mat tydde på att sammarbetet varit mer än lyckat.

Till de 2200 gästerna stod en dignande buffe uppdukad med underbara smaker! Det fanns något för alla och några av de saker som serverades var hummer, sushi, kött, ostar, chokladfondue samt utsökta desserter. Fantatiskt var ordet!

Att detta kommer bli en av Göteborgs mittpunkter går knappast att ta miste på. Precis som Stordalen önskade ser jag framför mig hur många historier kommer att skapas här. Den första dejten, trevligaste födelsedagsmiddagen eller bästa hotellvistelsen kommer Clarion Hotel Post definitivt leverera.

Skribent
Redaktionen