"Investera i något som kan lyfta en hel outfit"

Denna veckan får vi följa Tuva Stener - en bubblande tjej som älskar rosa, vars glada humör speglas i en pastelldröm till blogg. I intervjun får vi höra om varför hon älskar att inspireras av folk på stan, hemligheten bakom hur hon alltid lyckas ge sina outfits det där lilla extra och om hennes önskan till alla tjejer där ute. Profile - 15

Hej Tuva, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Antingen kickar jag igång veckan med morgonträning, trots att det kan vara svårt att gå upp känns det alltid så underbart efteråt. Eller så har jag mig en lugn morgon hemma med en god frukost framför nyheterna. Allra helst en avokadomacka, eller en smoothiebowl och en god kopp kaffe med skummad havremjölk.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Rosa! Haha, jag älskar färgen rosa så det har blivit lite av mitt signum. Jag vill se mig själv som glad, inspirerande, peppig och hoppas att det avspeglas i min blogg!

Varför började du blogga?
Jag älskar att vara kreativ! Tidigare var jag i valet och kvalet om jag skulle utbilda mig till grafisk designer eller liknande, men jag tycker att bloggen är ett perfekt komplement till det jag annars jobbar med om dagarna, som inte är kreativt på samma sätt.

Du klär dig mycket i vackra blommiga plagg, men även enkelt i vitt och svart - men vad du än bär så lyckas du alltid få det där "lilla extra" i din look. Vilka är dina knep för att lyckas skapa outfits som alltid får pricken över i?
Först och främst, man tackar för den beskrivningen! Jag skulle säga att tricket är en bra basgarderob som grund. Tråkigt tycker kanske många, men let me tell you: min garderob förändrades så sjukt mycket efter att jag köpte bra t-shirtar, jeans som sitter bra (favoritmodellen kommer från & Other Stories och är avklippta nertill!), kostymbyxor och vita skjortor. Då kan man enkelt matcha med de lite galnare (gärna blommiga) plaggen som man har!

Sen vill jag även slå ett slag för att investera i något som kan lyfta en hel outfit. Det kan vara en särskild väska, en kappa, ett smycke eller ett par skor. Min väska från Chloé, slingbacks från Chanel och ljusrosa kappa från & Other Stories är tre sådana saker som lyfter vilken outfit som helst. Det eller ett par röda läppar kommer man långt med.Vad gör du helst på helgen?
Jag startar ofta helgen med en stor brunch hemma med pojkvän och vänner som gärna får inkludera veganska pannkakor och färska bär. Sedan strosar jag gärna på stan eller tar en mysig promenad runt Djurgården. Lördagen får gärna inkludera vinhäng och dans med vänner. På söndagen tar jag det oftast lugnt och laddar batterierna inför kommande veckan; målar naglarna, kletar på ansiktsmask, läser tidningar och kollar på serier.

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Just nu har jag snöat in mig på danskarna och fransyskornas stil. Tänk dig galna mönstermixer som möter jeans, randigt och espandrillos med klack. Jag älskar att inspireras av okända människor på stan då det alltid är så mycket finare att se någon i verkligheten än på bild tycker jag. Det är så fint att se ens persons utstrålning! Men på sociala medier hämtar jag just nu mest inspiration från @adenorah @jeannedamas @maria_bernad och @hannastefansson

Vad har du för mål med din blogg?
Jag vill inspirera och peppa så många tjejer som möjligt! Jag tycker det är oerhört viktigt att inte bara inspirera, utan även tala öppet om ämnen så som stress, sorg, ångest och HSP (högkänslighet). Aldrig tidigare har unga tjejer haft sådana krav på sig själva som idag, och därför är det så viktigt att man vågar öppna upp sig om det och PRATA om det. Jag vill att man ska må bra av att läsa min blogg, inte känna en massa onödig ångest!

Vad gör Tuva om 5 år?
Drömmen hade varit att jag har startat eget företag där jag kombinerar min kreativa sida och mina juridikkunskaper! Jag har förhoppningsvis en cocker spaniel eller mops som heter Måne (jag är en riktig djurvän och drömmer om att skaffa hund) och forsätter att inspirera och influera människor på bloggen som förhoppningsvis har vuxit rejält vid det här laget! :)

Vad önskar du dig just nu?
Att vi tjejer vågar tro mer på oss själva, inklusive mig själv. Vi är så jäkla grymma men fasen vad lätt vi glömmer bort det!