AdvertisementInstagramprofilernas bästa Göteborgstips

Instagramprofilernas bästa Göteborgstips

Längtar du efter ny reseinspiration? Vi har tillsammans med Göteborg & CO och fyra profiler listat våra absoluta favoritställen som du inte vill missa i Göteborg. Spara dessa tips för ett senare tillfälle när tiden är inne och Corona-läget är bättre. Other - 6

I betalt samarbete med @goteborgcom

När vardagen blir för monoton så är det viktigt att fylla på med ny kraft, återhämta sig och hitta nya saker som ger energi. Ett bra sätt för att fylla på med ny energi är att testa nya saker, och vad passar inte bättre i dessa tider än att uppleva det som faktiskt funnits framför oss hela tiden. Vi har tillsammans med Göteborg & CO och fyra profiler listat våra absoluta favoritställen som du inte vill missa i Göteborg. Längtar du efter ny reseinspiration? Spara dessa tips för ett senare tillfälle när tiden är inne och Corona-läget bättre.

Under hashtagen #mygothenburg kan du inspireras av fler smultronställen eller själv dela med dig utav dina tips. Det finns så mycket att ta del av som du kanske tidigare missat, men glöm inte att följa riktlinjerna, tvätta händerna och stanna hemma om du har symptom!

Det är lätt att missa vad man hela tiden haft framför sig när siktet ständigt är på att resa till nya länder och städer. I och med Corona och situationen som vi nu befinner oss i så har möjligheterna kring resor minskat och vi vill därför uppmuntra till att hemestra här i Göteborg och upptäcka alla fina platser som ni kanske aldrig besökt tidigare. Göteborgs stad har bland annat gjort följande för att förhindra smittorisken, allt för att du ska känna dig trygg och att du ska kunna njuta fullt ut av ditt besök:

- Handsprit i butiker, restauranger och caféer

- Erbjuder kontaktlösa betallösningar

- Extra utrymme mellan bord på restauranger samt markeringar för att hålla avstånd

- Noggrann städning på hotellens alla utrymmen

- Uppmanar till att hitta andra transportlösningar än kollektivtrafiken

Tillsammans med profilerna Sanna Jörnvik, Vivi Wallin, Pappapappadotter och Foodandcoffegbg har vi tagit fram de ställen du inte får missa att besöka nästa gång du kommer till Göteborg.

Foodandcoffeegbg besökte innan de nya restriktionerna Lindholmen Street Food Market och blev positivt överraskad av den mysiga miljön, det stora utbudet av mat samt av hur bra Göteborg anpassat sig efter restriktionerna.

Lindholmen street food market
På Lindholmen street food market hittar du lokala bryggerier, food trucks och restauranger med olika matinriktningar, det finns något för alla, oavsett om du är ute efter fisk, kött eller vegetarisk mat. Lindholmen street food market ser till att det är bra med avstånd mellan borden och hälsar alla friska välkomna på lördagar mellan 12-17.

Pappapappadotter på deras tur i amfibiebussen.

Ocean bus
Upplev Göteborg på ett lite annorlunda men roligt sätt i en amfibiebuss som tar sig fram både på land och på vattnet. Chauffören/kaptenen guidar dig genom stadens olika sevärdheter och kännetecken på ett underhållande sätt. Kanske får du lära dig något nytt om din hemstad som du inte redan visste? På grund av rådande pandemi tar Ocean bus emot färre besökare än vanligt och de uppmanar alla att följa folkhälsomyndighetens restriktioner.

Sanna och Ida checkade in en natt på Upper House där dom unnade sig en dag på spa och avnjöt en god hotellfrukost.

Unna dig en natt på hotell
Planera in en mysig natt på hotell med en kompis eller familjemedlem. Alla hotell har tydliga markeringar och riktlinjer när det kommer till avstånd för att undvika trängsel så att du ska känna dig så trygg som möjligt. Sanna Jörnvik och hennes kompis Ida checkade in på Upper House som tar riktlinjerna på största allvar genom att erbjuda frukosten till rummet eller genom utspridda frukosttider för gästerna.

Heaven 23
Passa på att ta en mysig middag med en av stadens finaste utsikter på Heaven 23 i Gothia Towers. Heaven 23, gör precis som andra restauranger här i Göteborg, allt för att du ska känna dig så bekväm som möjligt med separerade bord, tydliga riktlinjer kring avstånd, begränsade platser i lokalen samt handdesinfektion på flera platser.

Slottsskogen
Vad passar inte bättre i rådande situation än att ta med familjen på en promenad i Slottsskogen? Vivi Wallin tog med sig sin son för att njuta av den friska luften och för att titta på djuren. När du är där så kan du också passa på att spela frisbeegolf, leka i den stora lekparken och köpa med dig en kaffe från ett av caféerna. Café Azalea hittar du vid korsningen Säldammsbacken/Vedbacken och dem har öppet varje dag mellan 9-17. Caféet erbjuder nu på grund av corona bara utomhusservering för att minska smittspridningen. Villa Belparc som ligger vid stora dammen har öppet varje dag mellan 11-17, även här erbjuds uteservering med tydliga restriktioner för att minska smittspridningen.

Sanna och Ida satte sig utomhus och fikade på Husaren som är ett av deras favoritcaféer i Haga.

Haga
Kullerstensgator och mysiga små cafeér insprängda i de Göteborgstypiska landshövdingehusen. Stadsdelen ligger på ett gångavstånd från innerstan och du kan precis som Sanna och Ida ta en mysig promenad och stanna till vid något av alla mysiga caféen för att köpa med dig en fika.

Le Comptoir
Unna dig lite delikatesser i form av ost och chark till kvällsmyset. Le Comptoir ligger på Avenyn och dom erbjuder ett stort utbud av bland annat ostar, chark, marmelad och färska bröd och bakverk, allt du behöver för att vilja stanna hemma en fredagskväll.

Under hashtagen #mygothenburg kan du inspireras av fler smultronställen eller själv dela med dig utav dina tips. Det finns så mycket att ta del av som du kanske tidigare missat, men glöm inte att följa riktlinjerna, tvätta händerna och stanna hemma om du har symptom!