"Inspiraatio hukkui lopulta kaikkeen suorittamiseen"

"Inspiraatio hukkui lopulta kaikkeen suorittamiseen"

Viikon bloggaajamme Juulia Sallinen pyrkii tätä nykyä bloggaamaan rennolla ja aidolla otteella. Lue artikkelista mm. Juulian vinkki huonon hiuspäivän pelastamiseen! Profile -


Kerro meille vähän itsestäsi, kuka olet ja mistä tulet?
Nimeni on Juulia, täytän toukokuussa 28 vuotta ja asun Jyväskylässä. Opiskelen parhaillaan maisterivaihetta suomen kielen kieliasiantuntijalinjalla Jyväskylän yliopistossa, ja tavoitteenani on kasvaa opintojeni myötä kirjoittamisen ammattilaiseksi.

Mikä on parasta bloggaamisessa ja kauanko olet nyt blogannut?
Aloitin bloggaamisen 2011. Kirjoittaminen on ollut merkittävä osa elämääni pienestä pitäen, joten blogipostausten rustaaminen tuntui tuolloin parikymppisenä luonnolliselta jatkumolta kaikille pöytälaatikkoteksteilleni. On kiva saada tuottaa juttuja muiden luettavaksi. Pidän siitä, että voin yhdistellä bloggaamisen kautta kiinnostukseni kohteita, kuten valokuvaamista, muotia ja sisustamista - sekä tietysti kirjoittamista!

Mitä toivoisit saavuttavasti blogillasi?
Jossain vaiheessa bloggasin todella tavoitteellisesti, sillä toivoin, että saisin tehdä tätä työkseni. Päättäväisyyteni ajoi minut kuitenkin negatiivisuuden kehään, jossa inspiraatio hukkui lopulta kaikkeen suorittamiseen.

Nykyään yritän bloggailla mahdollisimman rennolla ja aidolla otteella. Suorittamisen sijaan keskityn puhtaasti niihin juttuihin, jotka minua kiinnostavat – ja kehitän niiden kautta itseäni. Jos siinä sivussa pystyn inspiroimaan edes muutamaa ihmistä ruudun toisella puolella, olen onnistunut tehtävässäni.

Uskon myös, että bloggaamisesta voi todella olla apua matkallani kohti kirjoittamisen ammattilaisuutta. Jos ei muuta, niin kynä pysyy ainakin terävänä!


Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Bloggaatko yhä?

Työelämä on tällä hetkellä päällimmäisenä mielessäni, sillä olen todella iloinen siitä, että olen viimein löytänyt oman alani. Odotankin kovasti sitä, että saan opintoni päätökseen. Bloggaamiselle en ole asettanut minkäänlaista takarajaa. Teen tätä niin kauan kuin minulla vain riittää intoa jakaa palasia elämästäni muille.

Millainen on tavallinen arkipäiväsi?
Teen parhaillaan puolen vuoden työharjoittelua opintoihini liittyen, joten arkeni poikkeaa paljon normaalista opiskeluarjestani. Kuljen työpaikalleni aika pitkää matkaa bussilla, joten työpäiväni venyvät. Iltaisin käyn salilla tai lenkkeilen koiramme kanssa – liikunta on paras tapa nollata pää pitkän päivän jälkeen!

Kirjoitan ja valokuvaan paljon töissä, päivitän myös meidän somekanavia. Siksi en jaksa juurikaan roikkua enää kotona omilla somekanavillani iltaisin. Joskus on ihanaa laittaa työpäivän päätteeksi puhelin äänettömälle ja katsella vain telkkaria koko ilta.

Mitä odotat eniten tulevalta kesältä?
Odotan eniten lämpimiä kelejä ja hyviä uintisäitä. Olen kasvanut maalla järven rannalla, joten ulkoilma ja veden ääressä oleilu ovat minulle erittäin tärkeitä asioita. Alkukesästä meidän takapihalle rakennetaan viimein terassi, joten odotan innolla, että pääsen laittamaan pihaamme kuntoon!Miten kuvailisit tyyliäsi?
Tyylini on nykyään melko klassinen ja naisellinen. Minimalismi on mieleeni, pidän maanläheisistä sävyistä ja yksinkertaisuudesta. Valitsen asusteeni harkiten, mutta tykkään leikitellä vaatteiden erilaisilla linjoilla, leikkauksilla sekä materiaaleilla. Pidän kontrasteista ja siksi asuistani löytyykin klassisuuden vastapainoksi monesti jotain hyvin rentoa tai rosoista.

Millainen on luottoasusi kiireisinä aamuina?
Luottonilkkurit, istuvat farkut ja rento kauluspaita toimivat aina. Huonon tukkapäivän pelastaa baskeri tai jokin muu ihana päähine. Pakko kuitenkin myöntää, että vihaan kiirettä yli kaiken, ja siksi suunnittelen asuni lähes poikkeuksetta aina etukäteen – jopa työarkena. Edellä mainittuun asukokonaisuuteen turvaudun, kun en jaksa miettiä mitään erikoisempaa ja haluan tuntea oloni mukavaksi, mutta tietää myös näyttäväni siistiltä.

Mitkä ovat mielestäsi kaksi vaatekappaletta jotka jokaisella naisella tulisi olla vaatekaapissaan?
Rento valkoinen kauluspaita on ihan ykkönen. Se näyttää hyvältä sellaisenaan, mutta sitä voi myös yhdistellä helposti muihin ylöosiin vaatteita kerrostamalla. Se sopii kaikenlaisten alaosien kanssa, ja hihoja käärimällä tai helman solmulle kietaisemalla look muuttuu heti ihan erilaiseksi!

Luulen että siistit, hyvin istuvat perusfarkut ovat vakiovaruste lähes jokaisen naisen vaatevalikoimassa, joten toisena vaatekappaleena jokaisella pitäisi mielestäni olla jotain perusfarkuista poikkeavaa; housut, joilla säväytetään, korostetaan omaa persoonaa, rokataan ja valloitetaan maailma. Vaihtoehtoja on nykyään runsaasti – itse rakastan cropattuja väljiä housuja, jotka puen aina, kun päivän menot vaativat jotain vähän perusfarkkuja spesiaalimpaa.


Seuraa Juuliaa:

Blogi: @juuliasallinen
Instagram: @juuliasallinen