"Inget har känts mer självklart än just mitt jobb"

"Inget har känts mer självklart än just mitt jobb"

I veckans blogg möter vi denna vecka vår drivna profil Emma Felsing. Med ett brinnande intresse för digital marknadsföring får vi läsa om allt från tips och tricks för att lyckas med sina sociala medier, till något så enkelt som hennes vardag eller bra hudvårdsrutinerna. Profile - 10

Hej Emma, hur gör du för att peppa igång måndag morgon och en ny vecka?
Hej på er <3 En peppig start på veckan för mig är att ha sovit ut ordentligt under helgen för att känna mig utvilad, så man är pigg och har ett bra mindset inför veckan. Brukar äta ett ägg innan jag sätter mig på cykeln för att trampa iväg till jobbet, oftast med en bra podd i öronen.

Berätta lite om dig själv och vad vi får se på din blogg?
Jag fyller 23 år den 27 april. Born and raised i Borås men flyttade till Halmstad för kärlekens skull. Nu är jag sambo och tillsammans har vi vår 10 veckors valp Luna. Jag arbetar som social media & community coordinator på mobilskalsföretaget Holdit. Är väldigt intresserad av sociala medier, inredning och mode. På bloggen kommer ni få läsa om allt mellan himmel och jord. Älskar att dela med mig utav förnuliga tips som bästa hudvårdsrutiner, hur du bygger din egna hallmöbel eller hur du bäst får dina tomatplantor att växa.

Hur kommer det sig att du jobbar med det du gör?
Inget har känts mer självklart än just mitt jobb. På gymnasiet pluggade jag media och kommunikation och sökte in till högskolan. Minns det som om det vore igår när jag fick beskedet att jag blivit antagen, det var ev av de lyckligaste dagarna i mitt liv. För att göra en lång historia kort, jag var faktiskt på semester i Hong Kong och öppnade mobilen, hade fått ett mejl om att jag blivit antagen och förstod ingenting. Lyckan där ni, det skulle ni varit med om. Utbildningen jag läste var på Sälj & Marknadshögskolan i Göteborg där jag läste till Digital Marknadsförare. Efter det jobbade jag i ett år inom digital marknadsföring innan mitt nuvarande jobb på Holdit. Som sagt så har ingenting har varit mer självklart är mitt jobb där, kollegorna och arbetskulturen är allt. Men min resa dit har varit lång och tuff då jag fått offra mycket. Medan de flesta andra av mina vänner tog ett sabbatsår och var ute och reste så satt jag och gjorde en tenta i juridik. Får oftast höra ”oj jobbar du med det du som är så ung”, vilket jag har fått stå på mig och det har gjort mig starkare. Men ja, här sitter jag idag och jobbar med mitt drömjobb.

Vad drömmer du om just nu?
Min stora dröm här i livet är att mobbning inte ska existera. Varken på dagis, skola eller arbetsplats. Är verkligen så emot det och jag vill inget hellre än att de som mobbas ska inse vad den gör med en människas liv. Aj mitt hjärta, det är något som jag hatar hatar hatar.

Har du något tips på hur man ska tänka med sina sociala medier om man vill synas ur mängden?
Först och främst så bygg inte upp någon fasad att livet är perfekt för om du vill satsa på sociala medier så kommer du längst med att visa upp att livet är så oförutsägbart. Ställ dig själv frågan varför du följer ett konto, antagligen för att du gillar personen bakom det. Var i nuet, med det menar jag att ta bilder som betyder något för dig. Ta spontana bilder som är härliga och avslappnade och överraska alltid dina följare med något extra. Något extra kan vara att posta ett inlägg med fler spontana bilder som man swipear fram. Var även personlig och våga sticka ut med dina tankar. Redigera inte heller dina bilder för mycket, jag personligen följer inte konton där bilder är för redigerade, det blir en sån fasad då. Har så många tips och trix jag skrivit om och som man får ta del av på min blogg.

Fem snabba

Komedi / Skräck
Jag tycker inte om skräck haha, är en sån känslomänniska så skulle inte kunna sova på flera dagar då, så det får bli komedi.

Uppklätt / Avslappnat
Avslappnat helt klart. Är mycket uppklädd i mitt jobb, så fort jag kommer hem ifrån mitt arbete så klär jag oftast mig i mjukisar och en hoodie.

Godis / Snacks
Snacks. Vet ni vad, mina favoriter är de hjärtsnacksen ifrån OLW med smak av ost och lök ELLER popcorn med smörsmak.

Teater / Bio
Bio är supermysigt. Vi brukar faktiskt gå på det ofta, speciellt under vinterhalvåret.

Smsa / Ringa
Föredrar att ringa eller facetimea.


Läs Emmas blogg här @emmafelsing