"Ingenting är omöjligt om man är egen företagare"

"Ingenting är omöjligt om man är egen företagare"

Denna veckan får vi följa med Mimmie - en kreativ homestylist & obotlig optimist som ser spännande möjligheter i precis allt. Här pratar vi om hennes vackra 20-talsvilla, det bästa med ett kreativt yrke och om baksidorna i en utåt sett glammig bransch. Profile - 8

Hej Mimmie, berätta lite om dig själv, vem är du?
Hej! Jag är en 31-årig homestylist och dekoratör, och driver eget företag inom det. Jag startade med homestyling, där jag hjälpte mäklare och privatpersoner inför försäljning, sen signade jag upp mig med Västerås största galleria och kör mer dekoration där nu - det blir både inredning och kläder, och det passar ju mig perfekt. Jag utformar mitt arbete ensam, och gör numer bara sånt som jag tycker är roligt. Jag är alltid öppen för nya utmaningar, kastar mig gärna huvudstupa in i nya uppdrag och säger aldrig nej till något som verkar kul och utvecklande. En del av mitt jobb är mina sociala medier, bland annat bloggen och mitt Instagram-konto @tandlakarvillan.

Som person är jag väldigt moderlig. Omhuldande, omtänksam, känslig och kärleksfull. Jag sätter alltid andra före mig själv, och gör allt för min familj och för mina vänner. Jag är en obotlig optimist som ser möjligheter och lösningar i precis ALLT (mannen blir galen) vad frågan än är så svarar jag "det löser vi", och så ser jag till att göra det, även om det innefattar en hel arme. Jag har enorm självdistans, och bjuder gärna på mig själv, och på andra, ibland i skrift på sociala medier och ibland i kortare videoklipp.

Vad får vi läsa om i din blogg?
I bloggen får ni ta del av vårt hus som kallas Tandläkarvillan - en gammal villa från 1924 som jag delar tillsammans med min familj som består av min sambo, som är tech-entreprenör, min bonusson, vår gemensamma dotter Smilla som figurerar aktivt i bloggen, och vår dunboll Sally (ursöt birma).

Jag blandar bilder från mitt egna hem, med mina outfits, shoppingtips, inredningstrender och inspiration, drömmiga hem från Hemnet och Pinterest, skönhetstips och renoveringsresor från vårt hus, vi har precis gjort en omfattande köksrenovering t ex. Ja, allt som känns lite extra härligt - jag vill att min blogg ska kännas som en skön paus från verkligheten, någonstans att vila hjärnan lite på, det behövs verkligen. Ibland slänger jag in lite mer djupa tankar och reflektioner, det ger det hela lite balans, och brukar vara ett uppskattat inslag.

Var får du din blogginspiration ifrån?
Överallt - mycket från andra bloggare, och Instagrammare. Numer är det nästan vanligare att kolla Instagram eller blogg, istället för att köpa ett magasin, man kan ju ta del av andras hem på det sättet istället, helt gratis. Det känns lite lyxigt att få kliva på hos vem som helst ute i sociala medier, och kika in. Jag hoppas att mina läsare känner sig som en fluga på väggen hemma hos mig - det är den känslan jag vill åt, delaktighet. Nya uppslag, inlägg osv det kommer lite närsom, eller så kan jag få frågor om jag kan skriva eller tipsa om något speciellt, då gör jag det.Du är utbildad modeskapare och jobbar idag som inredare. Vad är det bästa med att jobba med ett så kreativt jobb?
Det bästa är att jag får vara just kreativ, och skapa något från ingenting. Att knyta mina egna kontakter, utforma mina egna dagar och att faktiskt ingenting är omöjligt om man är egen företagare, jag kan egentligen hitta på precis vad jag vill, utan att någon knackar mig på axeln och säger "nej, sådär får du inte göra". Förövrigt så funkar det aldrig på mig, jag är alltid kärringen mot strömmen som ska göra tvärtom och testa mina gränser. Jag tror helt enkelt att vissa människor inte är gjorda för att stå på led och hålla sig inom fasta ramar, jag är en av dem, och jag har lärt mig att det passar mig bäst att ha lite lösa tyglar, det är då jag kan blomma. Att arbeta med inredning och dekor är ju en härlig boost om man, som jag, älskar inredning, att få befinna sig bland vackra saker och plocka ihop olika kombinationer, helst lite oväntade, det är så kul. Jag arbetar även med privatkunder, det är väldigt svårt, men ett av de roligaste uppdragen jag har, att försöka pricka rätt i en stil, och att hitta en röd tråd genom någon annans hem, det är utmanande. Sen är jag väldigt social och det ger mig väldigt mycket att få hjälpa andra, jag blir ofta nära med de människorna jag jobbar med, och det gör ju att det inte känns som ett jobb alltid.

Finns det några baksidor?
Baksidan av den kreativa delen är att väldigt många andra vill göra samma sak, det finns begränsat med jobb i mindre städer, och det gör konkurrensen väldigt hård. Jobbar man med homestyling så är det väldigt tungt, och man agerar mer flyttgubbe än något annat. Tyvärr verkar det väldigt glammigt utåt, men det är tunga lyft hela tiden, att piffa och puffa kuddar, det får man göra hemma. Att driva eget företag är heller ingen "walk-in-the-park", utan man behöver kämpa för att dra in pengar varje dag de första åren, om man inte har ett större kontrakt. Men för mig är det värt det.

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Min dröm har alltid varit ett eget klädmärke, det är mitt lifegoal. Så om 5 år hoppas jag att det har tagit fart och att jag utvecklar det, och mina sociala medier på olika sätt, jag tror och hoppas att jag fortfarande arbetar med inredning och dekor på något sätt.

Jag och min sambo sen 9 år tillbaka är då relativt nygifta, och vi har lämnat Tandläkarvillan tillsammans med våra barn för att bygga vårt drömhus närmare stan.


I bloggen syns mycket bilder på Mimmies ljusa och vackra hem


Fem snabba frågor:
Kaffe eller te

Skidsemester eller solsemester

Film eller serier

Sneakers eller klackar

Köpa antingen inredning eller mode (omöjligt att välja , haha)