IDUN Minerals nya hudvårdsserie är här - Joanna Fingal guidar dig

IDUN Minerals nya hudvårdsserie är här - Joanna Fingal guidar dig

Är du sugen på en ny hudvårdsrutin i höst? IDUN Minerals introducerar nu en helt ny hudvårdsserie för känslig hy. Joanna Fingal har testat produkterna, och tagit reda på allt du vill veta om dem! Skönhet - 11

I samarbete med IDUN Minerals

Hösten är ett faktum, och vintern är på väg. Med den nya årstiden har det nu blivit hög tid att förnya innehållet i badrumsskåpet, solkrämerna får lämna plats åt det tyngre artilleriet skönhetsprodukter som ska ta oss genom vintern. IDUN Minerals introducerar nu en helt ny hudvårdsserie, som balanserar huden och utgör den perfekta basen för vardagsmakeupen! Hudvårdsprodukterna från IDUN Minerals är precis som makeupen utvecklade för att passa även den allra känsligaste huden och innehåller därför bara milda, rena och effektiva ingredienser.

Joanna Fingal, ambassadör för IDUN Minerals har provat den nya hudvårdsserien. “Jag älskar IDUNs nya hudvårdsserie för att den känns så himla snäll och len mot huden. Den är helt parfymfri vilket passar min känsliga hy perfekt, och lämnar bara efter sig en svag hint av ren och fräsch doft. Ett stort plus är att produkterna är supersnygga på badrumshyllan också!” - Joanna Fingal

Läs hela Joannas recension av produkterna, och om hur hon använder dem här!Joanna har även intervjuat Erica Dejager, hudvårds- och utbildningsansvarig och Caroline Thunstedt, produktutvecklare på IDUN Minerals om den nya hudvårdsserien för att ta reda på allt vi vill veta om den!

Berätta om vad hudvårdsserien innehåller
”Serien består av dagcreme, nattcreme, ögoncreme, serum, rengöringslotion, rengöringsmousse samt ett micellärt vatten. Ingredienserna är dokumenterat milda och effektiva för att hålla huden i balans. Äppelsyra (AHA) är milt rengörande med rätt pH och fuktåtergivande. Vitamin C och E är antioxidanter som skyddar och vårdar huden. Vitamin B (niacinamid och folsyra) stärker hudens motståndskraft. Mineralerna, magnesium, zink och kalium håller huden i balans. Vi har använt oljor från raps och havre som är mjukgörande för huden. Alla produkter är dermatologiskt testade och parfymfria och inte minst veganska, alltså helt utan animaliskt innehåll.” - Caroline Thunstedt, produktutvecklare IDUN Minerals.

Berätta om tanken bakom serien
”I utvecklingen av hudvården har vi haft samma tanke som för makeupen, alltså att ta fram produkter som även passar väldigt känslig hy. När vi gjort formulan har vi utgått från våra egna och apotekens strikta krav. Många har upptäckt att de kan använda vår makeup trots känslig hy och nu kan vi erbjuda en helhet med både hudvård och makeup. Hela serien är utvecklad och tillverkad i Sverige med miljövänligt tänk. Förpackningarna är av polypropylen och PET som lätt återvinns. Ytterförpackningarna är FSC-certifierade.” - Caroline Thunstedt, produktutvecklare IDUN Minerals.

Hur ska man använda produkterna?
”Serien är indelad i tre steg där du först rengör din hud, sedan milt och effektivt behandlar den och till sist avslutar med fukt. Produkterna är utmärkta med siffror för att göra det enkelt att använda dem i rätt ordning. Tanken med serien är att det inte ska vara svårt att sköta sin dagliga hudvårdsrutin, utan att de åtta produkterna i tre steg ska bli en enkel, och effektfull del av vardagen.” - Erica Dejager, hudvårds- och utbildningsansvarig IDUN Minerals.

Spana in den nya hudvårdsserien här! Samtliga Produkter från IDUN Minerals finns att köpa på apotek och på idunminerals.se.


Skribent
Redaktionen