Ida's top 5 tips til en fantastisk weekend i Paris

Ida Angvik vandt første præmien i vores blogging konkurrence, #nouw30DayChallenge 2018 og blev belønnet med en inspirationstur til Paris. Hun er netop kommet hjem efter et par dage i kærlighedens by og her tog hun os med. Hun giver os hendes bedste tips og tricks og et lille throwback til en absolut fantastisk weekend. Lifestyle -

Du skal lede længe, hvis du skal finde en mere romantisk, buzzing og historisk by end Paris, hvis du spørger mig. Med dets smukke gade hjørner, søde bagerier og velkendte landmærker - Paris vil altid være på toppen af min liste over favoritbyer, jeg nogensinde har besøgt. Hvad der gør Paris så speciel for mig, er alle de muligheder, som byen byder på. Hvorend du går hen, finder du fantastisk arkitektur. Selvom du kommer uden for byens center, er det stadig muligt at finde den historiske arkitektur, som byen er så kendt for.

Paris er fuld af seværdigheder, men ingen burde kæmpe for at se det hele på deres aller første tur - I hvertfald så længe du ikke planlægger at være der for en lang periode af gangen. Hvis du er der på en forlænget weekend, anbefaler jeg at vælge 3-4 steder du ønsker at besøge. Tag tid til at sidde ned på forskellige bistros, besøge byens parker eller slappe af for en stund på hotellets balkon. Disse små momenter vil du huske og holde af for altid. Med det i mente, har jeg samlet nogle af mine bedste Paris tips til Jer og jeg håber at I will nyde dem.

1. Giv dig selv nok tid
Som jeg allerede har nævnt, så er det vigtigt at tage det stille og roligt og give sig selv tid, det er noget der gælder for alle storby ture, hvis i spørger mig. Inden turen købte vi en dug, fra H&M Home og tog den med os. Hvorfor en dug og ikke et tæppe? Well, en dug fylder mindre i kufferten end et rigtigt tæppe. Med vores dug i kufferten var vi klar til at tage på picnic i parken og siden temperaturen var omkring 25 grader, føltes det så godt, at køle ned i skyggen. Tip nummer et er derfor at medtage noget at sidde på og have det med rundt i tasken hele tiden. Find noget lækkert i et lokalt supermarked, sæt Jer ned i parken Champ De Mars og nyd udsigten til Eiffeltårnet.

2. Vintage shopping

Le Marais er mere som Grünerløkka (et cool og laid back sted i Oslo) og det er mit favorit sted til shopping i Paris. Her finder du en masse vintage shops, cafées og unikke små franske shops. Jeg har fundet meget unikt tøj fra de shops omkring Le Marais før, og denne gang var ingen undtagelse.

Ida fik selvfølgelig lov til at vælge en plus one til hendes tur, og hun tog sin bedste ven @idacharleen med.

3. Besøg museer
Louvre er det lidt at bruge en masse timer, om du ønsker det eller ej. Her finder du kunst fra forskellige tidsperioder og museet er en smule overvældende, for at sige det mildt. Det siges at det tager syv dage, at se det hele på museet. Der er så meget historie under et tag, så hvis der er et museum du skal besøge, så er det Louvre. Der er også mange skønne steder at skyde outfit billeder derinde. Og P.S. hvis du er under 26, så er der gratis indgang.

4. Koncert på Notre-Dame
Hvis du deltager i en koncert på Note-Dame, vil du gå derfra med minder for livet. Akustikken vil give dig gåsehud og hvis din tur ikke indeholder en koncert, er en ceremoni også hver at opleve.

@idaangvik, Eiffeltårnet og en smuk solnedgang

Picnic med en fantastisk udsigt & en skøn frokost på Ladurée

5. Spis en masse fra bageren og god mad
Paris er ikke stedet man holder sig tilbage eller forsøge at være sund, rundt om næsten hvert gadehjørne findes der et bageri med søde sager, en café eller en restaurant. Braun Notes Coffee, 31-33 Rue de Mogador, har en fantastisk kaffe og lækkert, Instagrammable mad. De har blandt andet avocado toast med pocherede æg og frugt serveret i en kokosnød. God mad, med skønt interiør gør caféen et besøg hver. Af søde sager valgte jeg en klassiker - Ladurée. Jeg elsker den på Champs-Élysées mest, da de har deres eget område udenfor, hvor det er skønt at sidde. Hvor skønt lyder det ikke med en minibreak indimellem shopping, for at nyde lidt søde sager? Min favorit macaroon er salted karamel, cake Ispahan og French bread med sirup. Yum!

@idacharleen og jeg tog dagene som de kom, noget jeg vil anbefale alle at gøre. Følg dit humør fro dagen og bestem din agenda den samme dag. Vi havde ingen plan, overhovedet og besluttede at tage det hele som det kom, noget vi er rigtig glade for nu, hvor vi kigger tilbage. Vi lavede en masse spændnede ting i løbet af vores dage, noget som har givet os minder for livet.

Tekst & billeder: @idaangvik


Writer
Redaktionen