Idas 5 tips til en fantastisk helg i Paris

Ida Angvik vant årets #Nouw30DayChallenge og vant da en inspirerende reise til Paris. Nå har hun akkurat kommet hjem etter noen dager i kjærlighetens by, og​ i dag gir hun oss sine beste tips og triks til hvordan du kan tilbringe en fantastisk helg i drømmebyen. Lifestyle - 3

En mer romantisk, levende og historisk by enn Paris skal man lete lenge etter spør du meg. Med sine vakre gatehjørner, søte bakevarer og kjente monumenter troner Paris øverst som min favorittby av alle stedene jeg har besøkt så langt i livet. Det som gjør Paris så spesiell for meg, er mulighetene man har i byen. Uansett hvor man går er det fantastisk arkitektur. Det gjør at man gjerne kan dra til områder litt utenfor selve gryten og likevel få oppleve den historiske arkitekturen byen er så kjent for.

Paris er full av severdigheter man må få med seg, men ingen burde satse på å se alle på første reise - så sant du ikke skal være der veldig lenge selvfølgelig. Er du der en langweekend anbefaler jeg å velge 3-4 steder å besøke. Det er så viktig å ta seg tid til å sette seg på fortausrestaurantene, besøke en av de mange parkene, eller sette seg på balkongen på hotellet om man er så heldig å ha det. Det er disse små øyeblikkene man virkelig blir å huske. Med dette i bakhodet, har jeg satt sammen mine beste Paris tips til dere som jeg håper faller i smak.


1. Ta deg god tid
Som jeg allerede har nevnt er det viktig å ta det rolig, noe som gjelder for alle byferier spør du meg. Før turen kjøpte vi en tynn duk på H&M Home som vi tok med oss. Hvorfor duk og ikke teppe? Jo, fordi den tar mye mindre plass. Med duken i vesken var vi til enhver tid klar for en pause i parken, og siden temperaturen lå på 25 grader, ble det ofte behov for litt nedkjøling i skyggen. Tips nummer én er derfor å kjøpe med seg noe å sitte på og ha det med i vesken til enhver tid. Kjøp noe godt i butikken, sett deg i parken Champ De Mars og nyt utsikten mot Eiffeltårnet.

2. Vintage shopping
Le Marais er mer som Grünerløkka og mitt favorittområde for shopping i Paris. Her finner du et hav av vintagebutikker, kafeer og unike franske småbutikker. Jeg har dratt med meg mange unike plagg fra butikkene i Le Marais tidligere, og denne gangen ble intet unntak.


Ida fikk så klart ta med seg en venn, og bestemte seg for å ta med bestevenninnen @Idacharleen


3. Museumsvandring
Hos Louvre kan man enkelt slå av et par timer, enten du er interessert i kunst eller ei. Her har du kunst fra alle tidsepoker og museet er mildt sagt overveldende. Det sies at skal man få med seg alt, må man bruke syv dager. Det er så enormt mye historie innom veggene, så er det et museum du skal besøke, er det Louvre. Det er også mange kule locations til antrekksbilder der inne. PS: Gratis inngang for alle under 26.

4. Konsert i Notre-Dame
Får du med deg en konsert i Notre-Dame har du et minne for livet. Kirkens akustikk gir deg gåsehud og om ikke din reise skulle klaffe med en konsert, er også en gudstjeneste verdt å få med seg.


@idaangvik, Eiffeltårnet og en vakker solnedgang

Piknik med fantastisk utsikt og en herlig lunsj


5. Spis masse søtsaker og god mat
Paris er ikke stedet for å spise sunn mat og på hvert eneste gatehjørne ligger det et bakeri med søtsaker, en kafé eller en restaurant. Braun Notes Coffee, 31-33 Rue de Mogador, har fantastisk kaffe og smakfull, instagramvennlig mat. Der i blant avokadotoast med posjert egg og frukt servert i kokosnøtt. God mat sammen med kule lokaler gjør at kafeen absolutt er verdt et besøk. For søtsaker velger jeg klassikeren Ladurée. Jeg liker den i Champs-Élysées best fordi de har et eget område ute hvor det er veldig fint å sitte. Hvor digg er det ikke å ta en pause i shoppingen for å innta litt søtsaker? Mine favoritter er salt karamell makron, kaken Ispahan og fransk brød med sirup. NAM!


Jeg og @Idacharleen tok dagene som de kom, noe jeg anbefaler alle å gjøre. Føl på dagshumøret og bestem deg samme dag for hva du ønsker å gjøre. Vi hadde ingen plan på hva vi skulle og tok alt på sparket, noe vi begge er veldig glad for nå. Vi fant på mange spontane og morsomme påfunn underveis, som virkelig har gitt oss minner for livet.

Tekst og bilder: : @idaangvik


Skribent
Redaktionen