Idas 5 tips för en fantastisk helg i Paris

Vinnaren av vår stora bloggtävling #Nouw30DayChallenge 2018 blev Ida Angvik. Hemkommen från sin vinnarresa till Paris delar hon med sig av sina absoluta guldkorn - och tar med oss på små tillbakablickar från en helt underbar helg i kärlekens stad. Lifestyle - 14

En mer romantisk, levande och historisk stad än Paris får du leta efter länge, om du frågar mig. Med sina vackra gatuhörn, söta bakverk och kända landmärken hamnar Paris på toppen av min lista som min absoluta favoritstad jag någonsin besökt. Det som gör Paris så speciellt för mig är möjligheterna som du har i staden. Var du än går så finns fantastisk arkitektur. Det gör att man gärna kan ta sig till områden som ligger lite utanför själva centrum och även där få uppleva den historiska arkitekturen som staden är så känt för.

Paris är fullt av sevärdigheter värda att se, men ingen borde satsa på att se allt under sin första resa - så vida du inte ska vara där under en längre tid, såklart. Är du där under en långweekend rekommenderar jag dig att välja 3-4 platser att besöka. Det är så viktigt att ta sig tid att sätta dig ner vid små bistros, besöka stadens parker, eller att sätta sig på balkongen på hotellet om det finns, och bara ha det bra. Det är dessa små ögonnblick som du verkligen kommer att minnas. Med det i åtanke, har jag samlat mina bästa Paristips till er, som jag hoppas faller er i smaken.1. Ge dig själv gott om tid
Som jag redan nämnt är det viktigt att ta det lugnt, något som gäller alla cityweekends om du frågar mig. Före vår resa köpte vi en tunn duk på H&M Home som vi tog med oss. Varför en duk och inte en filt? Jo, för att den tar mycket mindre plats. Med duken i väskan var vi redo för en paus i parken, och i och med att temperaturen låg på 25 grader, kändes det skönt att få lite svalka i skuggan. Tips nummer ett är därför att köpa med sig något att sitta på och att ha med det i väskan hela tiden. Köp något gott i butiken, sätt dig i parken Champ De Mars och njut av Eiffeltornet.

2. Vintage-shopping
Le Marais är mer som Grünerløkka (ett trendigt område i Oslo) och mitt favoritområde för shopping i Paris. Här finner du ett hav av vintage-butiker, caféer, och små unika franska butiker. Jag har hittat många unika plagg från butikerna i Le Marais tidigare, och denna gången var inget undantag.


Ida fick självklart ta med sig en plus en på resan och bjöd med bästa vännen @Idacharleen


3. Museumsbesök
Louvren kan du lätt slå ihjäl ett par timmar, vare sig du gillar konst eller ej. Här finner du konst från olika tidsepoker och museet är milt sagt överväldigande. Det sägs att ska du hinna se allt där inne, så skulle du behöva hela sju dagar. Det är så enormt mycket historia innanför väggarna, så det är ett museum du ska besöka, så är det Louvren. Det finns också många bra platser för outfitbilder där inne. P.S. Det är gratis inträde för dig under 26.

4. Konsert i Notre-Dame
Går du på en konsert inne i Notre-Dame får du ett minne för livet. Kyrkans akustik ger dig gåshud och om din resa inte skulle sammanträffa med en konsert, så är också en gudstjänst något som är värt att få uppleva.


@idaangvik, Eiffeltornet och en vacker solnedgång

Picknick med fantastisk utsikt & en bättre lunch på Ladurée


5. Är massvis med sötsaker och god mat
Paris är inte en stad där du äter nyttig mat och runt nästan varenda gatuhörn finns ett bageri med sötsaker, ett café eller en restaurang. Braun Notes Coffee, 31-33 Rue de Mogador, har fantastiskt kaffe och smakfull, Instagramvänlig mat. De har bland annat avokadotoast med pocherat ägg och frukt som serveras i en kokosnöt. God mat tillsammans med fina lokaler gör att cafét absolut är värt ett besök. För sötsaker väljer jag klassikern Ladurée. Jag gillar den i Champs-Élysées bäst för de har en egen uteservering där det är väldigt fint att sitta. Hur trevligt är det inte att få ta en shoppingpaus för att njuta av lite sötsaker? Min favoritmacaroon är salt karamell, kakan Ispahan och franskt bröd med sirap. Mums!

Jag och @Idacharleen tog dagarna som de kom, något jag rekommenderar alla att göra. Följ ditt dagshumör och bestäm dig samma dag för vad du önskar att göra. Vi hade ingen plan på vad vi skulle och tog allt som det kom, något vi är väldigt glada för nu. Vi hittade på massor av små upptåg under vår resa, något som verkligen gett oss minnen för livet.Text & bild: @idaangvik


Writer
Redaktionen