Idan top 5 vinkit upeaan viikonloppuun Pariisissa

Ida Angvik voitti ensimmäisen sijan bloggaus haasteessamme, #Nouw30DayChallenge 2018, ja häntä hemmoteltiin inspiroivalla matkalla Pariisiin. Hän palasi juuri kotiin vietettyään muutaman päivän rakkauden kaupungissa, ja nyt hän kertoo meille parhaat vinkkinsä & niksinsä sekä jakaa hieman throwbackeja upealta viikonlopultaan. Lifestyle - 3

Sinun täytyy etsiä kauan löytääksesi romanttisemman, eläväisemmän ja historiallisemman kaupungin kuin Pariisi, jos minulta kysytään. Kauniine kadun kulmineen, makeine leivonnaisineen ja tunnettuine maamerkkeineen Pariisi tulee aina olemaan lempi kaupunkini kaikista paikoista joissa olen koskaan käynyt. Mikä tekee Pariisista niin erityisen minulle ovat kaikki ne mahdollisuudet joita kaupunki tarjoaa. Mihin ikinä menetkään löydät upeaa arkkitehtuuria. Pariisissa voit lähteä keskustan ulkopuolelle ja silti kokea historiallista arkkitehtuuria josta kaupunki niin tunnetaan.

Pariisi on täynnä näkemisen arvoisia maisemia, mutta kenenkään ei tulisi yrittää nähdä sitä kaikkea ensimmäisellä käynnillään - ellet sitten suunnittele viipyväsi kovin pitkään. Jos olet viettämässä Pariisissa pitkän viikonlopun, suosittelen sinua valitsemaan 3-4 paikkaa joissa tahdot vierailla. Ota aikasi jotta voit istahtaa bistroissa, vierailla kaupungin puistoissa, tai rentoutua hetkisen hotellihuoneesi parvekkeella, jos huoneessasi on sellainen, ja vain nauttia ajastasi sielä. Nämä ovat niitä pieniä hetkiä jotka tulet todella muistamaan ja joita tulet arvostamaan pitkään. Tämä mielessä, olen koonnut kaikista parhaat Pariisin vinkit sinulle, toivottavasti nautit niistä.


1. Anna itsellesi paljon aikaa
Kuten jo mainitsin on tärkeää ottaa rennosti ja antaa itselleen aikaa, tämä pätee kaikkiin viikonlopun kestäviin kaupunkilomiin jos minulta kysytään. Ennen matkaamme ostimme pöytäliinan H&M Homesta ja otimme sen mukaan. Miksi pöytäliina eikä vilttiä? No, pöytäliina vie vähemmän tilaa kuin kunnollinen viltti. Pöytäliina laukussamme olimme valmiit pitämään paussin puistossa milloin tahansa, ja lämpötilan ollessa 25 asteen paikkeilla, tuntui mukavalta viilentyä varjossa. Ensimmäinen neuvoni on siis pakata mukaan jotakin millä istua ja pitää se laukussasi koko ajan. Osta jotakin herkullista supermarketista, istu Champ De Mars puistoon ja nauti maisemasta ja Eiffeltornista.

2. Vintage shoppailu
Le Marais muistuttaa paljon Grünerløkkaa (cooli ja rento alue Oslossa) ja on minun lempi alueeni shoppailuun Pariisissa. Sieltä löydät paljon vintage kauppoja, kahviloita ja uniikkeja pieniä ranskalaisia putiikkeja. Olen löytänyt monia ainutlaatuisia vaatteita kaupoista ympäri Le Maraisia ennenkin, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus.


Ida tottakai sai ottaa plus ykkösen mukaan reissulleen, ja lähti matkaan parhaan ystävänsä @idacharleen kanssa


3. Museoissa vierailu
Louvressa saa helposti käytettyä muutaman tunnin, piditpä sitten taiteesta tai et. Sieltä löydät taidetta eri aikakausilta ja museo itsessään on vähintäänkin valtava. On sanottu, että nähdäkseen kaiken museossa olevan, siellä tulee viettää seitsemän päivää. Yhden katon alla on niin paljon historiaa, että jos aiot vierailla yhdessä museossa, se on Louvre. Sielä on myös monta loistavaa kuvauspaikkaa asukuville. P.S. jos olet alle 26, museoon pääsy on ilmaista.

4. Konsertti Notre-Damessa
Jos osallistut konserttiin Note-Damessa, kävelet sieltä pois muiston kanssa, jota vaalit lopun ikääsi. Sen akustiikka laittaa ihon kananlihalle ja jos matkasi ei osu samaan aikaan konsertin kanssa, jumalanpalvelus on myös kokemisen arvoinen.


@idaangvik, Eiffeltorni ja kaunis auringonlasku

Picnic fantastisilla maisemilla & ihana lounas Laduréessa


5. Syö paljon leivonnaisia ja hyvää ruokaa
Pariisi ei ole paikka jossa itseään kannattaa pidätellä ja yrittää olla terveellinen, melkein jokaisen kadunkulman takana on leipomo täynnä makeisia, kahvila tai ravintola. Braun Notes Coffee, osoitteessa 31-33 Rue de Mogador, omaa mahtavaa kahvia ja maukasta, Instagram-kelpoista ruokaa. Heiltä löytyy muun muassa avocado paahtoleipää uppopaistettujen munien kanssa ja hedelmiä tarjoiltuna kookoksesta. Hyvä ruoka yhdistettynä kivaan sisustukseen tekee kahvilasta todellakin vierailemisen arvoisen. Makeisia varten valitsen klassikon - Laduréen. Erityisesti pidän siitä joka sijaitsee Champs-Élyséessä, sillä siinä on oma piha-alueensa missä on mukavaa istua. Miten kivalle kuulostaa pitää pieni tauko shoppailusta ja nauttia hieman makeasta? Lempi macaroonini ovat salted caramel, the cake Ispahan ja French bread with surup. Nam!

@idacharleen ja minä nautimme päivistä yksi kerrallaan ja näin neuvon jokaista muutakin tekemään. Seuraa päivän fiilistäsi ja päätä sen perusteella mitä silloin teet. Meillä ei ollut mitään suunnitelmia reissulle ja nautimme hetkestä kerrallaan, tästä olemme todella iloisia jälkeenpäin katsottuna. Saimme tehtyä paljon jännittäviä asioita matkamme aikana ja saimme reissusta elinikäisiä muistoja.Teksti & kuvat: @idaangvik


Writer
Redaktionen