"Idag vågar jag dela med mig mer och skriva om känslor"

"Idag vågar jag dela med mig mer och skriva om känslor"

När vi hör vad Cassandra gör på dagarna är det enkelt att förstå att hon är en tjej med energi! Hon kan tituluera sig allt ifrån företagare, till kommunpolitiker och universitetsstudent. Sedan har hon ett brinnande intresse för mode också, något som syns i hennes färgklick till blogg. Profile - 5

Hej Cassandra, berätta lite kort om dig själv, vem är du?
Hej! Jag är en pigg och driven tjej som nyss fyllt 23 år. Är ursprungligen från Västerås men flyttade till Sveriges huvudstad i höstas och stortrivs där! Anledningen till att jag flyttade till Stockholm var på grund av mina studier. Jag läser nämligen statsvetenskap på Stockholms universitet på heltid. Även om det är mycket med heltidsstudier på universitetet så kände jag att jag behövde göra något utöver det, därför startade jag företaget Diabadass som säljer armband till förmån för diabetesfonden. Jag är själv typ 1 diabetiker så kampen mot Diabetes är en hjärtefråga som jag engagerar mig mycket i. Sedan är jag fritidspolitiker och har uppdrag inom kommunpolitiken. Jag har många bollar i luften, men det är något jag trivs med! Utöver detta så umgås jag helst med mina nära och kära, vilket innebär att jag åker ofta mellan Stockholm och Västerås. Ett annat stort intresse som hängt med länge i livet är mode, jag spenderar mycket tid och pengar (haha) på det.

Vad fick dig att starta din blogg och vad är din drivkraft idag?
Jag började faktiskt blogga för många år sedan, men har bytt plattformar och varit mer eller mindre aktiv i perioder. När jag började blogga så var det inte lika stort som det är idag utan allt var lite nytt och det kändes från en början mest som en digital dagbok. Jag gillade att dela med mig av min vardag och saker jag blev inspirerad av. Det var kul att själv kunna styra innehållet och redigera bilder som jag ville dela med mig av. Det var väl aldrig riktigt meningen att jag skulle hålla på med bloggen så mycket som jag faktiskt gör, men jag tycker verkligen att det är lika roligt nu som när jag började blogga! Bloggen är viktigt för mig personligen då det känns skönt att skriva av sig och att samla minnen och erfarenheter på ett sådant sätt så jag kan gå tillbaka för att se hur jag kände just då något hände. Men den är också till för att få kontakt med människor jag annars inte hade lärt känna och att få vara lite kreativ med bilder och färger, något som jag annars inte arbetar med i vardagen. Det är nog det som driver mig till att fortsätta blogga idag, att få kontakt med nya människor och att få inspirera.Vad är det bästa som har hänt, som inte hade varit möjligt om det inte vore för bloggandet?
Det är mycket positivt som har kommit med bloggandet. Men om jag ska välja några saker som varit bäst så skulle jag nog säga att jag har utvecklat mitt skrivande samt att jag har fått bättre självförtroende i min stil. Jag har vågat ta ut svängarna när det gäller bild, text och format. Till en början var jag väldigt neutral med bildval och texter, och tog inte ut svängarna så mycket. Men idag vågar jag dela med mig mer och skriva om känslor. Samt att jag kan leka lite mer med bilder och hur jag visar upp saker, vilket är så kul. Sedan är det alltid kul att se hur min stil har utvecklats och ändrats under åren. Det kanske inte är något jag själv tänker på och kommer ihåg, men då finns bloggen! Det är en sak som är rolig med bloggen, man får ju tillgång till sitt liv som man annars kanske inte kommit ihåg på samma sätt. Det blir ju ens digitala dagbok full med minnen och aktuella tankar.

Det finns härliga färgklickar i din blogg, med rosa ramar och härliga & lekfulla layouter i inläggen. Vad är dina bästa tips till någon som vill hitta sin "egen stil" i sättet att blogga, men inte riktigt vet var hen ska starta?
Åh, jag skulle nog säga att man ska testa sig fram! Ladda ner olika redigerings-appar och lek med bilder och färger. Innan jag hittade min stil med mycket färg så var jag nog lite osäker på hur jag ville få fram mina bilder och då blev det väldigt enkelt. Men efter tid så har jag själv känt att jag behöver framhäva vissa saker och då har jag valt att göra det med färg eller annan layout. Så ladda ner lite olika appar eller program, och testa. Man måste våga testa. Sedan är ju ett annat tips att alltid ta bilder, ta massor med bilder, överallt. Så man har mycket material att använda när man väl vill göra sitt inlägg. Hellre för många bilder än för få, så brukar jag tänka.Tre snabba frågor:
Om jag bara fick äta en rätt i resten av mitt liv skulle det vara… pasta!

Min absoluta go-to-outfit en stressig morgon är… vit t-shirt och jeans, enkel kappa och en klassisk väska. Är det stressigt är det lika bra att hålla det enkelt och tänka på ”less is more”.

Mitt bästa köp i min garderob är... mina dyrgripar till väskor. De är alla klassiker som kommer vara med mig livet ut.Cassandras blogg: nouw.com/cassandralun