"Ibland får man kämpa lite extra, men belöningen är oslagbar"

Denna veckan får vi följa Christine - en rastlös vagabond som under flera år levt ute i världen, men nu kan titulera sig Malmöbo igen. I bloggen ryms allt ifrån berättelser om Paris, till caféhäng i Malmö och välskrivna texter om att lära älska sig själv. Profile - 11

Hej Christine, berätta lite om dig själv, vem är du?
Detta var svårt, men okej. Jag är en 33-årig rastlös och ständigt strävande själ som är uppväxt i Malmö, men som bott utomlands vid ett par tillfällen (där kommer den rastlösa själen in i bilden). Jag skrattar mycket, säger hej till grannarna, gråter till filmer, är rädd för mörker, pratar inte skånska, lägger hellre pengar på resor än inredning, kan inte sluta äta kakor, skulle aldrig tacka nej till att dricka vin på en bar med ursäkten ”jag har tvättid”, sjunger nästan jämt och lagar väldigt gärna mat. Precis som den gemene bloggaren så tycker jag om att skriva, och med bloggandet så har även ett intresse för foto växt fram. Utöver det så är jag opretentiös, lite lat, väldigt ärlig, ganska rolig, en ofrivillig språkpolis och ibland lite för empatisk för mitt eget bästa. Jag har bloggat i flera år och hade under en period en blogg som hette Christine i Paris, när jag alltså bodde i just den franska huvudstaden.

Vad får vi läsa om i din blogg?
Jag skriver om allt från resor jag åkt på, vardagsbetraktelser och samhällsfrågor, restauranger jag besöker, tillbakablickar och minnen, recept jag blivit extra nöjd med, mode, musik jag lyssnar på, tankar om att ha bott utomlands lite för många år och inte alltid känna sig helt hemma i sitt eget hemland. Om Kapstaden och min blixtförälskelse för Afrikas kontinent. Om länder jag besöker eller har besökt. Om att återhämta sig efter en depression och lära sig att älska sig själv igen.

Det är en salig blandning av personligt, ytligt, djupt, härligt och ärligt. Väldigt ofta med glimten i ögat. Jag vill kunna inspirera med inlägg om länder och städer jag besöker, samtidigt som jag vill att mina läsare (många av dem känns som mina vänner vid detta laget) ska känna lite som att de hänger med mig i mitt vardagsrum med högt i tak och en mysig atmosfär.Du har ju bott i Paris en stor del av ditt liv. Vilka är de bästa lärdomarna du tagit med dig under dina år som utlandssvensk?
Att allting löser sig på ett eller annat sätt. Att ibland får man kämpa lite extra när det blir svårt men belöningen är oslagbar; nämligen självutveckling. Att stå på egna ben och behålla båda fötterna på jorden. Sedan har jag lärt mig att det finns så mycket att hämta från andra kulturer. Dessutom är många saker inte alls lika bra utanför Sverige. Bostadsstandard, jämställdhet, teknisk utveckling, byråkrati, sociala skyddsnät etc. Vi svenskar är bortskämda och priviligierade, vilket många tyvärr tar för givet. Jag tar inte sådant för givet längre.

Vart får du din blogginspiration ifrån?
Resmål, böcker, musik, mina vänner och min familj, samtal och möten med nya bekantskaper, bloggare som verkligen vet hur man fångar läsaren eller från dagar då solen skiner och livet liksom känns riktigt bra.

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Jag fick välja så skulle jag nog då antingen vilja bo utomlands igen på heltid eller åtminstone ha möjligheten att lämna Sverige under vinterhalvåret. Förhoppningsvis har jag även ett kreativt jobb som ger mer frihet och sedan vore det härligt att träffa någon fin person att dela alla dessa upplevelser med.


Ett ögonblick från Christines tid boendes i Paris


Fem snabba frågor:

Avokadomacka eller sötpotatis-pommes

Paris eller Kapstaden (om Kapstaden låg närmare och var mer säker att vistas i vore den given)

Sneakers eller klackar

Aldrig skriva igen eller aldrig fota igen (det går att måla upp bilder med texter)

Film eller serierChristines blogg: nouw.com/christinesstories