"Ibland fantiserar jag om att hålla min egen bok i min hand"

"Ibland fantiserar jag om att hålla min egen bok i min hand"

Denna vecka följer vi vår kreativa bloggprofil Kajsa Wallin som brinner för det skrivna ordet. Hon beskriver sig själv som en kreativ, perfektionistisk och känslostyrd tjej. På Kajsas blogg möts vi av välskrivna och målande texter kombinerat med fina och färgglada bilder. Profile - 2

Hej Kajsa, hur gör du för att peppa igång måndag morgon och en ny vecka?
Hej tillbaks! Oj, vilket bra fråga. På bra veckor är jag uppe med tuppen, går på Body Balance 06.30, tvättar och städar. Tycker om att starta veckan så. Med en tidig morgon och ett RENT hem. Men ska inte ljuga, det beror lite på. Vissa måndagar låtsas jag som om det är måndag imorgon istället och somnar om…

För nya läsare, kan du inte berätta lite om dig själv? Vem är Kajsa och vad får vi ta del av på din blogg?
Såklart jag kan! Jag vill beskriva mig själv som en kreativ, perfektionistisk och känslostyrd tjej. Det går sällan en dag utan att tårar inkluderas. Både i lycka och i sorg. Jag är definitionen av allt eller inget. Det framgår nog också väldigt tydligt just på min blogg, ich jag vill att det ska vara så. Min blogg är min dagbok. Där skrivs det om allt från det ytligaste ytliga till sånt som är jobbigt och privat.

Det märks att du gillar att skriva och du skriver dessutom väldigt målande. Är det ett intresse du haft länge?
Så länge jag kan minnas. Jag älskar det. Jag minns inte riktigt starten, men brukar få återberättat för mig att det började med små böcker redan när jag var liten. När jag blev lite äldre började jag skriva mycket om känslor. För min egen skull. Om ångest och hjärtesorg. Texter som till en början bara var ett sätt för mig att ta mig igenom, men som sedan publicerades och delades så att andra kunde känna igen sig. Det är en sådan konstig känsla? Att det jag skriver känns hos någon annan. Hur fint är inte det när man tänker på det?

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?
Just nu pluggar jag upp mina betyg på heltid, vilket jag är så glad för! Det mesta är på distans, så jag planerar mina dagar lite som jag vill. Utöver det jobbar jag lite extra, tränar och umgås med vänner. Försöker även få till alla tråkiga måsten på veckodagarna, då jag och min sambo är särbos mån-tors. Då vill man kunna maxa helgen, vilket vi ofta gör också!

Har du några planer inför sommaren?
Ni hittar mig på en uteservering från och med nu och har gjort sedan typ sista mars. Skämt åsido… Trots att jag har resfeber deluxe så har vi kommit överens om att spara utlandet till i vinter. Vi tar oss nog iväg en sväng här hemma istället, är sugen på Västkusten och såklart några trevliga restaurangbesök i vår fina huvudstad.

Vad drömmer du om? Stort som smått!
Jag vill skriva. Det bara är så! Ibland fantiserar jag om att hålla min egen bok i min hand. För att sedan bli för till mig av tanken. För alltid ska jag skriva. Tills jag dör!

Fem snabba

Vår / Höst
Den var enkel. Jag är som allra lyckligast på våren. När plaggen blir färre och färre, benen får färg, man virar in sig i en filt på en uteservering och sitter kvar in på småtimmarna. Drycken i glaset är iskall och rosa.

Musik / Film
Hemma hos oss står musiken på från morgon till kväll. Helst svenskt och gärna samma låt om och om igen, tills jag går vidare och lyssnar på en annan i två veckor.

Utekväll / Hemmakväll
Helt klart! Jag lever för att äta och dricka gott på bra ställen. Sen att jag gärna slår klackarna i taket tänker jag inte ens försöka sticka under stolen med. Tror aldrig jag kommer bli för gammal för det!

Hamburgare / Pizza
Hmm. Den går inte. Just för att det är dagen efter mat för mig. Och dagen efter suktas det efter både pizza, hamburgare och pad thai. Gärna samtidigt.

Färgglatt / Monokromt
Jag älskar färg och hoppas att det ska synas i min blogg!

Läs Kajsas blogg här @kajsawallin