"I framtiden vill jag starta eget företag"

"I framtiden vill jag starta eget företag"

Denna veckans blogg är en driven tjej som kommer börja plugga till hösten och drömmer om att starta sitt egna företag inom media, pr och sociala medier. Häng med för att lära känna Sofie Norman lite bättre! Profile -

Hej Sofie, hur mår du? Hur känns det att vara veckans blogg?
Hej hej! Jag mår toppen! Sommar i luften och livet känns sådär pirrigt och fartfyllt. Att vara veckans blogg känns väldigt roligt! Härligt koncept som jag gillar själv att läsa om när andra blir det. Älskar att hitta nya personer och bloggar att följa.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
Jag delar med mig mycket av min vardag, både i text och bilder. Sen mycket kläder och mode. Kanske låter som vilken blogg som helst men det jag försöker göra lite mer unikt är att prata och diskutera ämnen som jag stöter på under dagen, dela med mig av tankar och känslor. Något jag gör mycket också är att sprida en glädje och kärlek via min blogg! Om ca 2 månader flyttar jag till Jönköping för att plugga internationell marknadsföring och då vill jag fortsätta blogga för att familj och vänner ska kunna hänga med. Då blir det mycket uppdatering om studentlivet, så taggad! Resor och träning är även något jag skriver om för att det är en stor del i mitt liv.

Vilket är ditt bästa fototips, generellt?
Fota spontant! Ni vet hur man ställer upp sig där med tjejkompisarna och försöker få till en snygg bild när alla ler, men det är så roligare när man tar en bild när man håller på att ställa upp sig och alla inte är redo eller någon gör något tokigt så att alla skrattar. Det brukar jag tänka på när jag fotar mina tjejkompisar och de brukar alltid bli nöjda. Fast vi är nog inte dom enda som gillar spontana bilder, det är ett enkelt knep.

Hur spenderar du helst din lördagskväll?
Jag älskar att träffa nya människor och gå ut och dansa! Så helst en trevlig middag med mina vänner och nya vänner, sen drinkar på någon härlig uteservering vid vattnet (Mister French och Josefina har jag hängt på sistone) och sen dans hela natten. Visst man är helt slut och mår inte så bra dagen efter men ljuva sommarnätter nu i juni ute på stan med bästa tjejkompisarna älskar jag. Det är en viss tid i livet och min sådan tid är nu! Allt har sin tid, i vinter kommer jag nog gilla hemmakvällar mer.

Vilka andra bloggare hittar du inspiration ifrån?
Förut läste jag många bloggar, verkligen många! Men nu känner jag att det tar för mycket tid och den tiden lägger jag hellre på att uppdatera min egna blogg, eller umgås med familj och vänner. För det tar mycket tid det vet vi alla. Jag följer dock många på Snapchat och Instagram och där skulle jag säga att jag får mycket inspiration! De tre jag alltid har följt är Michaela Forni, Blondinbella och Kenza. Men tre nya jag gillar att följa är unga och drivna tjejerna Molly Rustas, Bianca Ingrosso och Lovisa Barkman.

Dela med dig av en dold talang du har!
Jag kan nudda tungspetsen på nästippen... Är det en talang? Brukar gå hem som ett partytrick haha. Annars skulle jag säga att jag är en jäkel på att röra på höfterna på dansgolvet, dansat mycket salsa och reggaeton. Det kan nog vara något av det bästa jag vet, kan inte stå still när det är bra musik och det kan nog mina vänner intyga er om.

Vart befinner du dig i livet om 10 år?
Oj om 10 år är jag 30 år! När jag är 23 kommer jag vara färdig med min utbildning som jag börjar läsa i höst, och då vill jag starta eget företag inom media, pr samt sociala medier. Vill utveckla bloggen och vara egenföretagare. Sen hoppas jag livet och karriären rullar på bra och vid 30 vill jag iallafall vara gift, kanske ha en liten bebis och bo i Stockholm men även ha en lägenhet i Spanien. Det är framtidsdrömmarna nu men vi får se vart tiden tar mig. Jag längtar efter framtiden, något jag gör lite för mycket vet jag. Måste bli bättre att njuta av nuet. Men jag har så stora drömmar och mål som jag vill ta tag i nu, som jag även har börjat ta tag i men det går lite för långsamt tycker jag. Hård jobb pays off vet jag men kan man inte bara spola fram tiden?

Vad är framgångsreceptet för dig och din blogg?
Vara personlig (men inte allt för privat), bra och stora bilder med hög kvalité och att man har tänkt ut att alla ens sociala medier och kanaler lockar läsare. Jag tänker mycket på vad jag lägger upp på vad och vilken målgrupp jag når via vilken kanal. Det är något själv som jag blev bättre på för några månader sen och det är så roligt när man verkligen märker att det funkar när man nichar olika inlägg till olika målgrupper. Jag tänker verkligen min blogg och sociala medier som mitt varumärke och ett företag, vilket man ska göra tycker jag om man vill blogga seriöst. Denna bloggbranch är underskattad och riktigt tuff. Snart tror jag verkligen att man kommer kunna utbilda sig till bloggare. Det coolaste med denna branch är att vi unga tjejer har byggt upp den helt själva!

Nämn 3 saker som du önskar dig just nu!
Semester!!! Ska till Gotland och Kroatien med mina vänner, längtar så mycket. Sen en egen lägenhet för hösten (anyone?) och en Lily Medium Mulberryväska i svart med guldkedja hehe.

Sofies blogg: nouw.com/sofienorman