Hvordan skrive en god bloggpost

Hvordan skrive en god bloggpost

Hvordan er helheten i en god blogg? Lifestyle -

Etter mange års erfaring innenfor blogging, har jeg lært meg masse tips og triks. Jeg er ingen ekspert, men vil dele noen tips med dere for det. Kom gjerne med flere tips i kommentarfeltet nedenfor!

1.TEKSTEN
Tekst og bilder er det viktigste på blogg, og helheten i seg selv er det som virkelig drar opp et innlegg hundre ganger mer. Har du bra bilder, men mye kjedelig og mye skrivefeil, drar det så mye ned, og jeg klikker meg ut med en gang. (Og omvendt)

- Husk å ikke ha for mye du skal skrive om i et innlegg. Det kan fort bli kjedelig å lese om alt du gjorde idag, i tillegg til alle tingene du liker. Del det heller opp i flere innlegg, og du får mange gode innlegg.

- Husk på rettskrivingen! Ikke skriv alt for mange og lange setninger uten et eneste komma eller punktum for da blir det for kjedelig og tungt å lese fordi man ikke får et pusterom i selve setningen og man blir sliten i øynene og hodet med en gang hvis du skjønner hvor jeg vil frem. Du skjønner? Lag heller en setning for mye, enn en laaaang.

- Gå gjennom teksten etter du har skrevet den for å rette opp eventuelle slurvefeil. Kanskje du til og med kommer på noe du har glemt å nevne i et innlegg!

@licela (Lag din egen stil, les nedenfor -)


2.BILDER
Mitt yndlingspunkt, hehe! Velg deg en form og type bilder du vil ha. Ikke bland alt for mye forskjellige farger, kontraster og andre forskjellige effekter. Keep it clean! Men gjør det til din egen stil. Det er det som alltid blir best!

- Å ha samme stil på en blogg gjør bloggen til en mye bedre helhet, og den ser 10 ganger så proff ut med en gang. Det kan ta lang tid før du finner noe som virkelig passer til deg, så bare å prøve seg frem. Sjekk gjerne ut litt inspirasjon fra andre bloggere.

- Et tips: Bruk rene overflater da du tar bilder av produkter. Et marmorbord er perfekt!

3. EKSTRA
- Lær deg forskjell på "og" og "å". Tro meg, alt blir bedre med en gang.