Hvordan finne den perfekte jeans

Hvordan finne den perfekte jeans

Midt i høysesongen for jeans, reposter vi reportasjen for å gi deg noen gode tips! Hvorfor er det så tiltak å kjøpe, og hva bør man egentlig se etter i en jeans? Klikk deg inn for å finne svaret. Fashion -

Først og fremst må du vite hvilken olabukse du er på utkikk etter. Er det skinny fit eller boyfriend fit? Vil du ha en trend jeans eller en klassisk og tidløs variant? Sort eller blå? Vær bevisst på dette før du går inn i ulike butikker for å lete, hvis ikke kan havet av ulike denim bukser føles uendelig.

Det neste du må gjøre er å prøve deg frem til riktig størrelse. De ulike merkene kan variere i størrelser, samtidig som modeller kan føles ulike ut i størrelsene på grunn av kloring og behandling som er lagt i jeansen under produksjon. Hovedgrunnen til at mange gruer seg til å prøve jeans, er usikkerhet. Det kan være vanskelig å vite hvilken modell man kler best og hvilken størrelse man burde kjøpe. Nøkkelen her er å ta noen timer til rådighet og prøve. Enkelt og greit. Der de selger jeans har de ofte god kunnskap om de ulike variantene og kan veilede deg videre.


Eksempel på klassisk jeans

Levi's

M.i.h Jeans

Rag & Bone

Det kan koste litt penger for en riktig god jeans, men til gjengjeld har du et plagg som holder passformen og har lang levetid. Om du ønsker å kjøpe en mer midlertidig variant, for eksempel en trend jeans, trenger du ikke legge like mye penger i kjøpet. Kvalitet på materialet er deretter, men dette er selvsagt helt individuelt hva man ønsker å prioritere.


Eksempel på "trend jeans"

Zara

RE/DONE

Zara

Tenk over dette når du kjøper jeans:

Hvordan sitter lommene på rumpen? Store lommer kan gjøre rumpen flat, men alt for små kan gjøre den stor. Her gjelder det å finne en bukse med lommer som passer din fasong. Hvem som helst kan få sprettrumpe med de riktige lommene!

Finn den yoken som passer deg. "Yoke" er også ved rumpen, men dette er sømmen som går over lommene. Mange tenker ikke over denne når de kjøper jeans, men den kan være med på å forme både rumpe, hofte og midje. Det finnes mange alternativer til yoke - blant annet hjerteformet, V-formet, rett, buet, vid eller ingen yoke. V-formen er den mest flatterende på de fleste damer fordi dette gir en smalere illusjon. En rett yoke vil på den andre siden gjøre at man ser bredere ut. Igjen, her må man bare prøve seg frem til hva som kler din kroppsfasong best.


Bonustips

Visste du at man bare skal vaske en jeans syv ganger i året, maks? Alternativt kan du fryse den ned (det dreper alle bakterier) eller lufte den. Jeans vaskes på 30 grader, og du må aldri ha den i tørketrommel. I tillegg må man unngå å bruke tøymykner (dette ødelegger elastanen i stoffet og jeansen vil da miste passform), samt vaske den på vrangen.


Har du flere tips til oss? Skriv dem i kommentarfeltet!


Omslagsbilde: @ninasandbech