HVORDAN FINNE DEN PERFEKTE JEANS

Når man først finner en jeans som er "grei" er dette ett enkelt alternativ å kjøpe flere ganger, fordi man ikke vil bruke tid på å lete etter nye modeller. Hvorfor er det så tiltak å kjøpe, og hva bør man egentlig se etter i en jeans? Fashion - 1

Først og fremst må du vite hvilken olabukse du er på utkikk etter. Er det skinny fit eller boyfriend fit? Vil du ha en trend jeans eller en klassisk og tidløs variant? Sort eller blå? Vær bevisst på dette før du går inn i ulike butikker for å lete, hvis ikke kan havet av ulike denim bukser føles uendelig.

Det neste du må gjøre er å prøve deg frem til riktig størrelse. De ulike merkene kan variere i størrelser, samtidig som modeller kan føles ulike ut i størrelsene på grunn av kloring og behandling som er lagt i jeansen under produksjon. Hovedgrunnen til at mange kvier seg for å prøve jeans er usikkerhet. Det kan være vanskelig å vite hvilken modell man kler best og hvilken størrelse man burde kjøpe. Nøkkelen her er å ta noen timer til rådighet og prøve. Enkelt og greit. Der de selger jeans har de ofte god kunnskap om de ulike variantene og kan veilede deg videre.


Eksempel på klassisk jeans

M.I.H

Tiger of Sweden

Gestuz

Vi i redaksjonen anbefaler deg å være bevisst på at du burde sette av litt penger på en god jeans. Spesielt i dette segmentet får man det man betaler for, og når man først kjøper jeans vil man at den skal holde på passformen og ha lang levetid. Om du ønsker å kjøpe en mer midlertidig variant, for eksempel en trend jeans, kan du legge litt mindre penger i det.


Eksempel på "trend jeans"

Zara

Monki

Mango


Tenk over dette når du kjøper jeans:

Hvordan sitter lommene på rumpen? Store lommer kan gjøre rumpen veldig flat, men alt for små kan gjøre den stor. Her gjelder det å finne en bukse med lommer som passer din fasong. Hvem som helst kan få sprettrumpe med de riktige lommene!

Finn den yoken som passer deg. Yok er også ved rumpen, men dette er sømmen som går over lommene. Mange tenker ikke over denne når de kjøper jeans, men den kan være med på å forme både rumpe, hofte og midje. Det finnes mange muligheter, blant annet hjerteformet, V-formet, rett, buet, vid eller ingen yok. V-formen er den mest flatterende på de fleste damer fordi dette gir en smalere illusjon. En rett yok vil på den andre siden gjøre at man ser bredere ut. Igjen, her må man bare prøve seg frem til hva som kler din kroppsfasong best.


Bonustips:

Visste du at man bare skal vaske en jeans syv ganger i året, maks? Alternativt kan du fryse den ned (det dreper alle bakterier) eller lufte den. Jeans vaskes på 30 grader, og du må aldri ha den i tørketrommel. I tillegg må man unngå å bruke tøymykner (dette ødelegger elastanen i stoffet og jeansen vil da miste passform), samt vaske den på vrangen.


Jeg håper at dere ble litt klokere av denne lille jeans-guiden. Kanskje noen har flere tips? Skriv dem i kommentarfeltet!


Omslagsbilde: @MariaKragmann