Hur rensar man kläder på bästa sätt? - VI vet!

Hur rensar man kläder på bästa sätt? - VI vet!

Nu är det den perfekta tiden för att rensa din vår/sommargarderob och få mer plats för massa nya plagg. Här är några tips på hur du kan gå till väga för att rensa på bästa sätt. Lifestyle -

1. Rensa och gå igenom allt du äger och har, även kläder du har på vinden eller i förrådet. Minsta lilla plagg ska du gå igenom! Se till att få med en kompis som kan hjälpa dig för att det ska bli roligare och gå snabbare att strukturera upp allt.

2. Ha fyra högar (spara, sälj, skänk och återvinn) för att det ska bli lätt att strukturera upp från början. Har du inte använt kjolen på 2 år är det nog dags att den skänks eller säljs. Skänka kläder kan man göra på vilken secondhand butik som helst, se bara till att det inte är smutsigt eller trasigt.

3. Det som ska återvinnas ska du självklart inte lägga i en soppåse och slänga i soprummet. Exempelvis H&M samlar in textiler oavsett skick eftersom allt som inte går att användas kommer att återvinnas till råmaterial och nya produkter. Så släng aldrig dina gamla kläder!

4. Fotografera allt du ska sälja. Lägger du upp flera snygga bilder på plagget kommer värdet att höjas. Ha bra ljus, fota gärna en närbild så att köparen kan se om tyget är i gott skick och även att färgen stämmer. Din kompis kan agera modell för på så sätt ser köparen hur plagget sitter på någon annan och kan då lättare bestämma sig för att slå till.

5. Lägg upp det du ska sälja och skriv så tydligt du kan om själva plagget och använd rubriken för att beskriva plagget, märket och storlek. Ju mer detaljerat du skriver desto lättare blir det för köparen att avgöra om den kommer passa eller inte.

6. När plagget är sålt se till att skicka iväg plagget direkt när köparen har betalat. Du visar att du är seriös och alltid tänker på att köparen ska få en snabb och bra affär. Skriv gärna till en liten lapp i och önska en trevlig dag! Vem blir inte glad av en fin hälsning?