Hur firar våra bloggare påsk?

Hur firar våra bloggare påsk?

Vi frågade 9 av våra Nouw bloggare hur deras påskplaner ser ut. Och såhär svarade dem. Lifestyle -

1. Hur firar du påsk?

2. Vad är det bästa med påsken?

3. Vilken är din favoriträtt på påskbordet?

4. Vad önskar du dig i påskägget?

@amandastyrmark

1. Vår familj brukar samlas i hemmet som ligger närmast alla i vår familjs hjärtan, hemma hos min mormor och morfar. Där dukar mormor upp med påskbuffén, små kusinerna springer runt och de vuxna pratar högljutt och klingar i glasen. Alltid kul att få ha hela vår familj samlad på en och samma plats och extra kul att få vara med och fira påsk hemma i Göteborg i år!

2. Att få äta julbord-liknande mat på våren, att få spendera kvalitets tid med hela tjocka släkten och sist men inte minst att våren börjar visa sig. Man blir så lycklig av våren tycker jag.

3. Den var svår… Älskar ju all mat, men måste nog ändå säga sillen!

4. En chanel väska hade ju suttit fint, men lite marabou choklad går också hem. ;)

@YAYAS

1. Den firar jag med familjen. Det blir alltid en massa god mat, skattjakt efter påskäggen & påskbad.

2. Det är att ha hela familjen samlad. Att umgås och ha det trevligt. Nu när dottern är närmare 3 år så ser hon verkligen framemot ett möte med påskharen. Så det ska verkligen bli roligt att se.

3. Utan tvekan den varmrökta laxen. Att man aldrig tröttnar.

4. Underbara dagar med min familj. Gärna lite fint väder också. Det är svårt att packa ner i ett påskägg. Så jag hoppas vi hittar ett riktigt stort innan helgen är här.

@jenniferjansson

1. Jag firar påsk omringad av vänner och familj och med massa massa godis och god mat! Antingen hemma eller i år kanske någon annanstans, det talas om en liten roadtrip faktiskt!

2. Utan tvekan maten och godiset! Påsk är som jul ungefär för min del, man äter så mycket man orkar tills man tröttnat på allt som stavas mat haha! Men jag tycker det hör till på något sätt, efter påsk ska man klara sig ända fram till jul liksom!

3. Hm.. Jag har aldrig riktigt haft någon favorit, är en riktig allätare! Gud nu låter jag säkert som värsta matvraket och det är jag nog också, i alla fall på påsk!

4. Ett par nya schyssta klackar hade ju inte suttit fel nu inför sommarens och vårens bravader! Gärna i någon fräck färg, korallblått är ju väldigt snyggt! Men även ett par klassiska vita eller svarta hade passat bra i min vårgarderob... Ett riktigt sko-påskägg skulle väl jag önska mig!

@ahnhems

1. Jag ska till Göteborg och bo på spa hotell med mamma en natt. Sen ska jag fira påsk med pojkvännens familj eftersom att min familj är bortresta. Ska även styra upp fester på Berns på lovet, ska bli riktigt kul.

2. Det bästa med påsken är att få ett långt härligt lov efter en stressande termin. Sen alla röda dagar då man måste gå ut och umgås med nära och kära. Och såklart påskäggen fyllda med godis.

3. Det bästa på påskbordet är gravad lax, – och de fina målade äggen.

4. En hel del godis och en liten mini överraskning :)

@mlisamuelsson

1. Med mina vänner! Vi kör en heldag med påsklunch & middag. Kvällen avslutas förhoppningsvis med en massa goda drinkar & dans!

2. Att våren äntligen är här! Att man pyntar i glada färger & att man får vara lite extra ledig!

3. Hmm.. Tror det är äggen eller kanske köttbullarna? Haha! Jag är inte så traditionell av mig så jag lagar gärna en god lammfilé med lite goda rotfrukter till.

4. Vad önskar du dig i påskägget? Jag hade blivit väldigt glad för något litet som ex. något fint i underklädesväg eller mina favorit godisar. Jag ska få åka på en liten resa med min kille så jag är så glad så ändå! :)

@shenie

1. I år kommer min syster hem från Österrike, där hon bor, till påsken och det firas med middag hos oss med lite släkt och vänner. Runt denna tid är det viktigaste att bara vara med nära och kära.. och äta mycket godis såklart.

2. Det bästa med påsken är nog alla glada färger som dyker upp på pynt hemma och i affärer. Kläderna blir lite mer färglada och folket med, vilket man märker på dom i sin omgivning. Sen att man får lov som gymnasieelev är inte så dumt heller.

3. Hmm.. Det brukar finnas så mycket att välja bland på påskbordet så det är nästan omöjligt att välja. Allt är så himla gott!

4. Jag önskar mig en massa mumsigt godis och chocklad i mitt påskägg. För det är ju verkligen det bästa, att öppna ett påskägg fullproppat med sötsaker som glänser framför ögonen. Sen om det kommer finnas något annat i mitt påskägg vet jag inte, men man kan ju alltid hoppas att man hittar lite pengar bland allt godis.

@100kitchenstories

1. Vanligtvis firar jag påsk i Grekland med släkten men för lite omväxling så valde min familj i år att stanna hemma. Det är inte något illa med det dock. Det kommer tvärtom bli skönt att istället "bara" ha ett lugnt och trevligt firande med "lilla familjen" och närmsta vännerna!

2. Förutom invigningen av våren, "ägg-ätar-dagen" och för många en dag då man "får" äta hur mycket lösgodis som helst, så är nog det allra bästa med påsken dock (hur klyschigt det än låter) att man får umgås med nära och kära. Sist alla var samlade tillsammans var under julen (ca 3 månader sedan) så påsken är ett bra tillfälle då man kan umgås med familj och vänner och ta ikapp det man missat sedan sist man träffades!

3. Hundra gånger om lammsteken! Den tackar jag aldrig nej till!

4. I år önskar jag mig faktiskt ett citronträd. Jag vet inte om jag skulle lyckas odla egna citroner, men jag tycker själva citronträdet är fantastiskt fint och roligt att ha som en inredningsdekoration! Och till det - gärna en snygg kruka så klart! ;)

@ALMALINDQVIST

1. Det blir oftast lugna och trevliga middagar med släkten, men i år ska jag faktiskt iväg på påskafton! Jag ska på en fest så det är lite annorlunda i år i jämförelse med åren innan. Det ska bli riktigt kul! Utöver planerna för påskaftonskvällen så är det bara kvalitetstid med familj, släkt och vänner!

2. Det bästa med påsken enligt mig är att få umgås med nära och kära, att få påskägg och givetvis att vara ledig! Jag tycker även att påsken kan förknippas med våren så lite vårsol skulle jag inte klaga på.

3. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i påskmat så det är lite svårt att hitta på något. Tråkig som jag är äter jag hellre vanlig mat och skippar alla dessa sillsorter och olika varianter av ägghalvor haha. Men jag gillar lax så det är nog min favorit i nuläget!

@Victorialindberg

1. Jag brukar fira påsk hos min farmor och farfar på deras land på Skaftö.

2. Det bästa med påsken är att man har tillfälle att umgås med sin familj och äta samt dricka gott! Det är alltid speciellt att följa sina traditioner då det känns extra speciellt just under påsk!

3. Säger pass på den! påskmust är det bästa ;)

4. Positiv energi från nära och kära som förgyller tiden tillsammans!