Hur du enkelt skapar snygga kollage med Metapic

Hur du enkelt skapar snygga kollage med Metapic

#Nouw30DayChallenge - Med Metapic kan du skapa snygga inspirationskollage till din blogg. Det är även ett bra sätt att börja tjäna pengar på din blogg då Metapic använder ad-links! Vår bloggare Läman ger oss kollageinspiration. Blogging tips - 5

Metapic är en mångsidig funktion som är enkel att använda sig av. Med Metapic kan du skapa snygga kollage, tagga kläder, skor och prylar från olika nätbutiker. Funktionen ger fördelar för dig som bloggare och för de som läser din blogg. Du bjuder på snygga kollage med grymma tips som dina läsare smidigt kan hitta till.

Gör så här: Klicka fram en blank sida på Metapic, därefter laddar du upp bilder på de produkter du vill tipsa om på bloggen. När du känner dig nöjd klickar du på klar för att komma till nästa steg vilket innebär att det är dags att tagga produkterna du tipsar om. Du skapar en tagg, placerar den på produkten, klistrar in taggen och döper den. Gör likadant med följande produkter och tryck på klar. Länkarna kommer automatiskt att vara klickbara på bilden och under bilden som en text. Du kan självklart välja bort länkarna och enbart ha klickbara funktionen på bilden genom att radera texten.


Lägg till bilder i bakgrunden och siffror för att skapa ett riktigt snyggt kollage!

För att höja nivån på dina kollage kan du lägga till bakgrundsbild innan du laddar upp dina produkter vilket fungerar på samma sätt som att ladda upp en bild på produkterna. För att vara extra tydlig med länkarna till produkterna kan du använda dig av symboler och siffror för att markera produkterna. Du kan även texta i kollaget med bokstäver.


En outfitbild med länkad text nedanför

Dagens outfit delar många bloggare med sig av och läsarna är otroligt nyfikna på att veta varifrån plaggen kommer. Du kan därmed skriva var din snygga vinterkappa kommer från genom en direktlänk till produkten under din outfitbild.Här nedan finns ytterligare exempel och inspiration på hur du kan variera dina inlägg med Metapic:


Kollage med enbart Metapi-länkar i kollaget utan några text-länkar


Ett kollage där både kollaget och text är Metapic-länkar


Inlägg med enbart länkad text under och inte i själva kollage


Ett kollage med plagg och text samt illustrationerText och bild: @lamans


Writer
Redaktionen