Hitta din personliga stil

Har du kört fast rent stilmässigt? Eller känner du dig inte helt bekväm i kläderna du använder? Tess har sammanställt sina bästa tips för att hitta din personliga stil. Fashion - 20

Jag som många andra har då och då kommit på mig själv med att inte trivas i kläderna som hänger i min garderob. Genom åren har jag utvecklat och testat mig fram för att så småningom landa i något som känns helt rätt och faller mig perfekt i smaken. Mina bästa tips för att hitta din personliga stil är;


Gå igenom garderoben:

Första steget är att gå igenom din garderob och plocka ut allt som du inte använder av olika anledningar. Varför kommer inte plaggen till användning? Analysera och fundera över vad det är som gör att just de plaggen inte är dina favoriter, handlar det om passform, modell, färg eller storlek?

När detta är gjort, har du förhoppningsvis en grund kvar som du känner dig bekväm i, utifrån det kan du börja bygga upp din garderob på nytt.


Hitta modeller som passar dig:

Vilka modeller på plagg får dig att känna dig mest bekväm? Finns det någon modell du inte alls tycker om? Strunta i dem, och fokusera endast på plagg som faktiskt sitter skönt och framhäver det du vill framhäva. Utgå sedan från det när du shoppar och bygger upp din basgarderob. Att ha plagg som du trivs i är a och o för att du ska kunna bygga ihop snygga outfits.


Sluta upp med impulsköp:

Gå efter principen att alltid fundera en extra gång när det kommer till shopping. Hittar jag något jag tycker om brukar jag ha som taktik att gå hem och fundera en extra dag innan jag slår till - vissa gånger händer det till och med att jag glömmer bort plagget, ett bra tecken på att plagget faktiskt inte var så viktigt för mig som jag trodde.


Skaffa dig en förebild:

Att ha en profil, eller person i sin närhet som du tycker klär sig efter din smak är ett bra tips när inspirationen känns som bortblåst. Då är det enkelt att bildsöka och få modeinspiration för en extra boost. Jag har flera profiler som jag tycker klär sig ursnyggt men bara ett fåtal som jag faktiskt känner prickar in mig och min stil - med hjälp av dessa inspireras jag och anpassar mina klädköp och outfits.