Hårguide: Så gör du bohemiska flätor

Elvira Jonsson visar steg för steg hur man gör riktigt fina flätor i bohemisk stuk. Läs reportaget här nedan och lär er! Beauty -

1. Börja med att dela av en hårsektion på vardera sida av huvudet, ungefär från örat och neråt. Gör sedan två flätor, jag valde att göra fiskbensflätor då de håller bäst samt ger en väldigt bohemisk och somrig look.

2. Mitt favoritsteg - dra ut flätorna. Det gör sån skillnad och det hade inte alls sett ut som samma frisyr om jag hade hoppat över detta steget.

3. Nu är det dags för själva uppsättningen. Börja med en av flätorna, dra den bak, runt huvudet och fäst den med hjälp av hårnålar under den andra flätan.

4. Ta sedan andra flätan, dra den ovanför den första och fäst med hårnålar allt eftersom för att fixera flätan precis där du vill att den ska vara.

5. När du dragit över flätan till andra sidan så är det dags att fästa den och eftersom denna flätan ligger över den andra så får man fästa den på ett annat vis. Gör ett hål i början av den understa flätan och dra sedan igenom det som är kvar av den övre flätan igenom hålet och fäst under den understa flätan. Låter lite komplicerat när jag förklarar det, men när man väl gör det så är det lättare och vettigare! ;)

6. Såhär blev resultatet. En väldigt bohemiskt och somrigt frisyr!