HÅRGUIDE: Lär dig göra en fiskbensfläta

HÅRGUIDE: Lär dig göra en fiskbensfläta

Elvira Jonsson visar steg för steg hur man gör en perfekt fiskbensfläta på ett enkelt sätt. Se och lär! Beauty -

1. Starta med att ta allt hår till en sida och börja fläta en fiskbensfläta. Skillnaden med denna flätan jämfört med en vanlig fläta är att man då och då låter bli att fläta in en hårslinga. Det är valfritt hur ofta och hur stora hårslingor man väljer att inte fläta in.

2. Vill man ha en extra stor fläta så skulle jag rekommendera att fläta fiskbensflätan med mindre hårslingor just för att den då håller ihop mycket bättre när man kommer till detta steget och det är dags att dra ut flätan.

3. Ett enkelt steg men som gör mycket för en frisyr är att dölja tofsen. Ta en hårslinga och snurra tunt tofsen och fäst med en hårnål.

4. Här ser ni se en bättre bild på vad jag menar med att låta några hårslingor vara utanför flätan, det är dessa som kommer ge flätan det där lilla extra. Jag föredrar att locka slingorna som ett första steg.

5. Ta sedan en hårslinga, se var i flätan det behövs lite mer volym och dra helt enkelt slingan genom flätan eller...

6. Fäst med en hårnål precis där du vill ha den. Gör samma sak med alla slingor. Jag låter ofta slutet av hårslingorna sticka ut här och var för en mer slarvig och avslappnad look.

7. Klart! En perfekt fläta att ha både till vardags eller fest.