Här är modeprofilerna som ska utse vinnarna på NK Galan 2017

För andra året i rad hålls NK Galan, där framträdande modeskapare och stilikoner ska prisas. Juryn består av välkända modeprofiler som alla är exeptionella inom just sitt område. Vilka är i juryn? Vi har listan! Fashion - 1

För andra gången går NK Galan av stapeln, med syftet att lyfta fram designers och modeprofiler som utmärkt sig under året. Vinnarna presenteras på galan som hålls på China Teatern i Stockholm den 24 september. Juryn utser vinnare i kategorierna: Nordiska Kompaniets Framtidslöfte, Nordiska Kompaniets Stilikon och Nordiska Kompaniets Innovationspris.

Jurymedlemmarna är inga mindre än några av Sveriges främsta modeprofiler, som alla är exeptionella inom sina områden och har valts ut med omsorg.
- Årets jury är en stark och inspirerande grupp mode- och design profiler med bred kunskap som sträcker sig över flera områden. Det är med stolthet som vi genom NK Galan 2017 återigen premierar framstående skapare av mode och design samt att vi fortsätter förstärka NK:s arv som kulturell och kommersiell teater, säger Daniel Stipich, marknadschef, Nordiska Kompaniet.

Här är den imponerande namnlistan för årets jury:
- Ordförande Elin Frendberg, VD Swedish Fashion Council

- Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig på Beckmans

- Ingela Klementz-Farago, fotograf och stilikon

- Johan Lindeberg, grundare av J.Lindeberg och BLK DNM

- Mats Gustafson, modeillustratör

- JoAnn Tan, creative director JoAnn Tan Studios


Mats Gustafson, Johan Lindeberg, Elin Frendberg, JoAnn Tan, Ingela Klementz-Fargo & Pär Engsheden


Du kan vara med och påverka!
Priserna Nordiska Kompaniets Hederspris och Nordiska Kompaniets Varumärkespris delas också ut på galan. Det förstnämnda utses av Nordiska Kompaniet själva och det andra utses av NKs kunder - genom en omröstning online. Från och med den 23 augusti kan du som kund gå in och rösta för att vara med och påverka på www.nk.se.


Writer
Redaktionen