Han är dömd för våldtäkt på unga tjejer och är nu ute på internet igen

Han är dömd för våldtäkt på unga tjejer och är nu ute på internet igen

Har du verkligen koll på vem det är som sitter på andra sidan skärmen och skriver orden du verkligen vill höra - att du är snygg, skulle passa perfekt som modell och att ni borde mötas upp så att du kan bli fotad? Om inte så borde du akta dig. Chronicle -

Det finns en mycket smart, erfaren och manipulativ person där ute som just ni bör akta er för. Vill helst inte berätta den här historien men kände mig tvungen när jag såg att han fortsätter än idag. Det kallas för grooming och är något som alla borde tänka på en extra gång eller två. Mer information hittar ni här.

Torsdagen den 31 maj 2012 får jag en kommentar på bilddagboken. Det står; “Hoppas du förstår vilken fin bild det är!! Ser ut som någon professionell tagit den och de andra... Fin du.” Den 3 Juni får jag en till kommentar “Du är bland det vackraste jag sett den senaste tiden..” Jag svarar då att hon inte sett speciellt många den senaste tiden, varpå hon svarar; “Jo, jag har sett och ser många hela tiden. Men det är med skönhet som med allt annat, det finns på så många olika sätt. Men du har en naturlig skönhet som man inte ramlar över så ofta, vill inte verka konstig men du är "unik på det viset". Och nedvärdera dig inte! Det finns ingen som helst anledning. Det är jag som ska tacka för att jag hade turen att ramla över dig. ”

Nu i efterhand tycker jag att det är otroligt pinsamt att jag kunde “falla” för någon sådant. Men då, när jag precis fyllt 14 år, gick det aldrig upp för mig att den här personen egentligen var ute efter något helt annat. Jag var väldigt blåögd helt enkelt och trodde att alla människor runt om mig ville mig väl.

Hon var 23 år gammal, vacker och hette Malin Backman. På hennes bilddagbok, facebook och hennes dåvarande blogg modellagenturen.devote.se. Hon hade lagt upp ett flertal bilder från festligheter eller häftiga modellbilder. Några var från Paris, några från Los Angeles och några från Stockholm där hon bodde för tillfället. Hon levde drömlivet och tjänade mycket pengar men när hon inte jobbade som modell, satt hon i sin lägenhet och letade efter lämpliga modeller för sin agentur. Sådana som skulle få chansen att leva det livet hon levde. Och tro det eller ej, men jag kände mig lyckligt lottad.

Dagen efter lade någon till mig på msn, det var hon. Jag var lite fundersam över hur hon fått tag på min mailadress då jag varit noga med att inte skriva ut den på internet. Varken på bilddagboken eller Facebook. Men hon var fascinerande att skriva med, hon visste allt om branschen. Berättade om de nyaste trenderna, vilka modeller hon trodde skulle lyckas och hur man ska få den bästa bilden under en fotografering. Hon underande mycket vem jag var, det var viktigt att ha bra självförtroende sa hon och hon kunde hjälpa mig med det. Det var ett par filmer om självförtroende som hon hade sett och rekommenderade mig att se.

Ja, vi skrev nästan varje dag i 3 månader. Ibland även i webbkamera, men hennes var självklart trasig. Hon berättade personliga saker för mig och jag litade verkligen på henne. En dag sa hon att hon sett nog av mig för att veta att jag skulle passa perfekt i hennes agentur. Hon skulle skapa min första portfolio och behövde bilder, mitt fullständiga namn, adress och personnummer. Så jag skickar uppgifterna och några oskyldiga bilder som jag tyckte var fina. Vi hade bestämt att jag och en kompis till mig, som också skrivit lite med henne skulle åka ner till Stockholm och träffa henne. Vi var så otroligt glada över att få den här möjligheten.

Malin började dock successivt att förändras. Jag hade inte loggat in på msn på tre dagar och hon blev plötsligt otroligt aggressiv. Hon sa att det var jag som skulle jaga henne och inte tvärt om, att hon har gett just mig den här chansen och att hon kunde byta ut den till någon som ville få detta drömliv mer än mig. Ungefär vid den tidpunkten får jag hem ett brev på posten, det är handskrivet och är från Malin. Hon har skickat filmerna som hon pratade om som skulle bidra till bättre självförtroende. Jag och min kompis kollade på filmerna, som var på en äldre man som pratade om likheten mellan buskar och människor och vi stängde av. Något med det där handskriva brevet och filmerna gav mig kalla kårar.

Min kompis säger att hon fått Malins nummer och vi ringer för att se till så att allt verkligen stämmer innan vi skulle boka biljetter för att åka ner till Stockholm. Men det var inte Malin som svarade… Det var en gammal man med skrovlig och obehaglig röst och vi lägger på luren. Mannen ringer upp och frågar vilka vi var och med darriga röster berättar vi vilka vi är innan vi säger hejdå och ännu en gång lägger på luren. Men trots det hade jag ändå hoppet inom mig. Lite senare skrev Malin på sin blogg att hon råkat glömma mobilen hemma medan hon var ute på jobb och att hennes man svarat i henne telefon när några tjejer ringt. Det var så jobbigt att inse att man kanske blivit lurad under så lång tid att man inte kunde sluta hoppas på att hon talade sanning. Att det faktiskt var hennes man som svarat, det kunde ju vara så.

Men vi sökte på numret på eniro och fick fram ett namn, ett manligt namn. Vi sökte sedan på namnet på google och blev kallsvettiga när det första som kommer upp är ordet KRIMINELLT. Vi blir livrädda och jag säger till min pappa att jag tror att han kommer ta våra pengar. Men när vi läste lite noggrannare såg vi att det inte var det han var ute efter. 13 sidor lång flashbacktråd, flera tidnings artiklar och hemsidor som berättar samma sak.

Denna man har våldtagit flera unga tjejer, bland annat sin styvdotter men också då han utgett sig från att vara Dauglas Deemon, en 20 årig juridikstudent. När tjejerna fått förtroende för denna Dauglas hade han sedan dykt upp med sin egna identitet och tvingat tjejerna att skicka lättklädda bilder. Den 20 årige studenten hade även hade sagt att det bästa vore om dom faktiskt skickade de lättklädda bilderna till “den gamle mannen.” När dom gjort det hotade han dem att sprida bilderna men de visste aldrig att Dauglas och “den gamle mannen” var samma person. När polisen gick igenom hans dator hittade de bland annat bilder som han tagit under våldtäkten men också 300 bilder på andra tjejer. Dock hade de ändå svårt att bevisa att det var han som hade gjort det, då han sagt att han var impotent och aldrig kunnat genomföra någon våldtäkt.

En av flera artiklar om detta från 2009 här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11972323.ab

Denna man är läskigt smart och vet vad han gör. Vi anmälde de självklart och han har suttit inne på anstalten i Kristianstad vid flera tillfällen men är annars bosatt i Leksand.

Varför jag skriver detta inlägg just nu är för att “Malin Backmans” senaste inlägg på facebook var för 12 timmar sedan efter ett uppehåll på 2 år när han suttit inne.

Jag tycker att han redan lurat och gett sig på alldeles för många och är självklart orolig för att han ska göra någon mer illa. Detta är kanske något ni föräldrar borde ta upp vid middagen någon kväll med era barn?

Jag om min vän hade tur. Så var rädda om er och tänk till en extra gång eller två. Det finns många fula fiskar i havet.

Text skriven av: @eala

Writer
Redaktionen