Guide: Så tjänar du pengar på din blogg med Metapic

Guide: Så tjänar du pengar på din blogg med Metapic

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på sin blogg, en av de stora inkomstkällorna för många influencers är genom klick med Metapic. Sigrid från Metapic avslöjar sina experttips på hur du tjänar så mycket som möjligt med Metapics länkar & verktyg. Bloggtips - 39

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på din blogg och dina sociala medier. Ett sätt som utgör den största inkomstkällan för många influencers är genom klick med affliatelänkar via Metapic. Att jobba med klick (även kallat adlinks, affiliate- eller annonslänkar) är ett väldigt flexibelt sätt för dig att tjäna pengar på din blogg eller sociala medier. Du väljer helt själv vilka produkter du vill tipsa om eller visa upp, samt vilka butiker du vill jobba med. Till skillnad från samarbeten med fast betalt kan du länka till produkter som passar in i din vardag och ditt liv i övrigt.


Så fungerar Metapic 

En butik betalar en viss summa varje gång någon klickar på en länk som leder till deras butik. Klicket leder förhoppningsvis till ett köp och på så vis tjänar butiken pengar. De får dessutom marknadsföring genom att synas i dina kanaler. Det finns regler som är viktiga att följa när man jobbar med affiliate-/annonslänkar, du kan läsa om dem här.

Metapic är ett verktyg som du använder för att enkelt skapa produktlänkar och inspirerande kollage. Det finns tillgängligt inne på Nouw där du skapar ditt inlägg. För att öppna verktyget klickar du på ikonen – den lilla t-shirten som du ser längst ner till höger vid inläggsrutan där du skriver ett nytt inlägg.

Läs mer: Så använder du Metapic på Nouw


Längst ner till höger där du skapar ett nytt inlägg på Nouw, Din blogg / Nytt inlägg, hittar du Metapic


Sigrids bästa tips på hur du får ut mest av Metapic:

1. Utnyttja flexibiliteten
Om du har kläder eller produkter du fått genom fast betalda samarbeten så kan du fortsätta tjäna pengar på att visa upp dessa produkter långt efter att samarbetet är slut. Du väljer själv vad du vill visa upp/länka till och när. Det gör att du kan anpassa de produkter du länkar till efter ditt liv i övrigt, vilket innebär en stor flexibilitet, samt gör att du kan tjäna pengar utan att det i läsarens ögon framstår som ren reklam.

2. Visa upp saker du har hemma
Du behöver inte uppfinna hjulet varje gång du ska göra ett inlägg med adlinks. Du kan visa upp/berätta om samma produkter om och om igen med en tids mellanrum. Produkter som fått många klick förr kommer med största sannolikhet få många klick igen! Saker i ditt hem - kanske en ljusstake du älskar, ett fint fat du ofta har mat på, dina smink/hårprodukter, och så klart dina favoritplagg.

3. Använd egna bilder
Om du själv äger en produkt/plagg, ta egna foton istället för att använda butikens. Då förstår man som läsare att du faktiskt har produkten och det innebär trovärdighet. Är det kläder så kan man uppfatta att man får en ärligare bild av hur plaggen sitter på. På bilderna nedan visar Elin Skoglund upp sin fantastiska klänning från By Malina (jajjemen, den fick många klick!).


@elinskoglund taggade sin rosa dröm till klänning med en Metapic-länk och fick många klick!


4. Tydligare märkning av dina länkar ger mer klick
Gör det tydligt för dina läsare att du skapat en klickbar produktlänk. Den bör alltid vara underlined, samt eventuellt fetstilt eller i en annan färg. Du kan göra det ännu tydligare genom att använda ”klicka här” eller ”klick” på länktexten. Då uppfattar man som läsare direkt att där finns en klickbar länk, och detta ser vi leder till fler klick.

Artikeln är den första delen av en rad artiklar, vill du lära dig mer om Metapic? Håll utkik på vår sida för mer användbara tips i hur du blir ett proffs på Metapic!

Vill du veta mer? 

Har du frågor eller vill du bara snacka mer om Metapic? Då är du varmt välkommen att maila Sigrid och gänget på Metapic.
Du når dem på: support@metapic.se


Omslagsbild: @anettemarie


Skribent
Redaktionen