Guide: Så kickstartar du bloggåret 2019

Guide: Så kickstartar du bloggåret 2019

Nytt år med nya möjligheter, hur härligt? Här har vi samlat våra allra bästa bloggtips i en guide till dig - om allt ifrån design och hur du kommer ur en inspirationssvacka till små tips & tricks på portalen. Säg hej till ditt bästa bloggår någonsin! Läs mer här >> Blogging tips - 37

Det är något speciellt med ett nytt år. Det blir en perfekt möjlighet att starta ett nytt projekt, ta tag i nya mål och framför allt - att komma igång med bloggandet igen! Eller har du kanske inte en blogg, men är sugen på att starta en? Här finner du en praktisk sammanställning av våra mest populära artiklar med allt ifrån designtips, hur du tjänar pengar på bloggen och allmänna hacks på portalen. Glad läsning och ett gott nytt bloggår!


Maxa din Nouw-upplevelse

Vi är stolta över att erbjuda en sajt med många härliga möjligheter till dig som bloggare. Du kan enkelt göra snygga kollage med våra mallar i nytt inlägg, skapa en proffsig design, strukturera dina bilder, enkelt följa och interagera med andra bloggare direkt via ditt Nouw-konto - och mycket, mycket mer.

Men med så många möjligheter kan det ibland vara lätt att missa vissa funktioner, eller hur? Vare sig du precis startat hos oss eller är en bloggveteran kan det vara hjälpsamt att läsa om lite Nouw-hacks - om funktioner du kanske missat, behöver bli påmind om eller lära dig mer om.

Populära artiklar om tips på Nouw:
Så följer du bloggar utanför Nouw i ditt nyhetsflöde

9 Nouw-hacks du bara måste veta om

Så delar du dina nya inlägg på Facebook

Få dina inlägg att synas mer på Nouw

Så strukturerar du dina bilder i mappar på Nouw


Designtips 

På Nouw är det smidigt & enkelt att skapa en professionell design - utan att behöva koda. Vi tipsar om att sätta dig ner med lite go'fika framför datorn och experimentera med din design. Underskatta inte hur mycket inspiration du kan få av att skapa en ny & fin design på bloggen, eller hur mycket en igenomtänkt design kan göra för att locka till sig nya läsare.

Designverktyget på Nouw funkar bäst via dator, då du får en bra översikt på större skärm och lättare att testa dig fram. Gå in under Din blogg / Design för att nå designverktyget, där finns många snygga mallar att utgå ifrån.


Det finns en mängd olika designmallar att utgå ifrån. Därefter anpassar du inställningarna efter dina önskemål


Tjäna pengar på ditt bloggande 

Det finns olika sätt att tjäna pengar på din blogg, men ett av de mest smidiga tycker vi är att tjäna pengar genom så kallade affiliate-länkar. Då får du ersättning per klick på produktlänkar i bloggen.

På ditt Nouw-konto ligger Metapic inbyggt. Metapic låter dig på ett enkelt sätt länka till kläder, skor och andra produkter från onlinebutiker via så kallade affiliate-länkar eller betalda länkar. Ett praktiskt och enkelt sätt att hjälpa dina läsare att enkelt hitta de produkter du rekommenderar. Du får ersättning varje gång en läsare klickar sig in på en Metapic-länk till en produkt du tipsat om.


I Metapics verktyg kan du enkelt skapa snygga & inspirerande kollage med länkar


Blogginspiration

Här har vi samlat lite av våra favoritartiklar med inspiration till dig som vill boosta bloggen ordentligt i år! Med tips för hur du kommer ur en inspirationsvacka, idéer på inlägg eller ur du tar bättre bilder och finner din ultimata kamera.

Populära artiklar om foto:
5 tips för att lyckas med dina outfit-bilder

Fotografen tipsar: Så hittar du den perfekta fotoplatsen

Guide för att hitta din perfekta bloggkamera

Populära artiklar om blogginspiration:
21 inläggsidéer att inspireras av då du saknar inspiration

Så skapar du en inspirerande bloggrutin

3 sätt att unvika en bloggdipp


Fantastiska bilder tagna av @amandaparkkinen, från tipsartikeln om hur du finner perfekta fotoplatser


Tagga en vän & vinn premiummedlemskap!

Nu kan du vinna tre månaders premiummedlemskap på Nouw, ett perfekt sätt att boosta din blogg inför det nya bloggåret! För att vara med och tävla ska du kommentera under artikeln - beskriv dina bloggmål inför 2019 och avsluta med att tagga en Nouw-vän i kommentaren.

Fem utvalda tävlande vinner tre månaders premium för att kicka igång det nya året! Vinnarna presenteras här i artikeln onsdag den 16 januari.

Tävlingen avslutad!

Stort tack till alla er som tävlat och delat med er av era mål inför 2019. Det låter som att ett fantastiskt bloggår är att vänta!
Grattis till vinnarna som peppas lite extra med tre månaders premium:
@Missjennifer
@bakpalatset
@Matildaberlin
@amandalarssons
@EnyljaHar du frågor?

Har du frågor ber vi dig att kika på vår hjälpsida , där finns de flesta frågorna besvarade. Finns det inte svar på det du undrar där, så kan du skriva till oss på här på @Nouw eller maila oss på info@nouw.com. Glöm inte att noga skriva din fråga / förklara ditt ärende och att även nämna namnet på din blogg.