Guide: Så blir du en effektiv mobilbloggare

Guide: Så blir du en effektiv mobilbloggare

Ibland kan det vara svårt att få tid till att sitta framför datorn och skriva blogginlägg. Vi på redaktionen har därför samlat våra bästa tips för att bli en effektiv mobil-bloggare. Vill du blogga offline? Lära dig hur du gör proffsiga inlägg från mobilen? Vi guidar dig! Bloggtips - 34

Hur bra koll har du på Nouw-appen? Kanske är du en trogen användare, eller kanske precis laddat ner den? I vilken situation du än befinner dig i har vi här fyra tips från Nouw-appen du bara måste veta om.


1. Ladda enkelt upp bilder & skapa egna kollage

I vår app kan du på samma sätt som på hemsidan enkelt ladda upp bilder och skapa egna kollage med vår inbyggda funktion. Du kan lägga in bilderna och låta dem vara som dem är, eller dra och justera kollage-rutornas storlek för att skapa en annan look.


Under Bilder finner du alla dina mappar - sedan kan du klicka dig in i en av mapparna och ladda upp bilder direkt i mappen

2. Ladda upp bilder direkt i olika mappar 

När du laddar upp bilder i ett nytt inlägg i appen laddas dina bilder automatiskt upp i mappen "Mobilbilder". Men, vill du ladda upp i dina mappar du har på ditt konto kan du enkelt göra det också. Detta är funktionen för dig som vill ha ett enkelt och smidigt sätt att sortera dina bilder på i olika kategorier, eller som vill ladda upp bilderna till ditt konto från appen, men därefter fortsätta blogga i datorn. Börja med att klicka fram menyn i appen och ta dig till Bilder - där finner du en översikt på alla dina bildmappar på ditt konto. Välj sedan den mappen du vill ladda upp dina bilder i! 


3. Spela in videos och ladda upp direkt i appen

Detta är en funktion vi inte kan glömma att lyfta, för visst kan det vara roligt att varva med videobloggar då och då? I vår app kan du både filma och ladda upp en av dina egna videoklipp. Detta är en rolig ide om du vill sticka ut ur mängden lite och ge dina läsare chansen att lära känna dig på ett personligare plan. Denna funktionen fungerar på Iphone-appen.

För att ditt inlägg ska bli så bra som möjligt behöver du filma på bredden, alltså med mobilen "liggandes". Du spelar in genom att hålla inne "Rec"-knappen. Därefter har du möjlighet att lägga på filter, om du vill att din video ska publiceras med eller utan ljud och välja omslagsbild!

OBS! Denna funktion är endast tillgänglig i appen för iOS


4. Blogga offline 

Ett av våra bästa tips för att effektivisera bloggandet är att du - när som helst, med eller utan Internet, kan skriva inlägg i vår app. Du kan alltså förbereda ett helt blogginlägg samtidigt som du sitter på ett flygplan, en tunnelbana med kasst Internet eller ligger på stranden. När inlägget är klart väljer du att "Spara på iPhone" / "Spara på enhet" - och sedan är det bara att ladda upp ditt blogginlägg så fort du får Wifi igen. Toppen tycker vi!Appen finns för iOS och Android och hämtas gratis på App Store eller Google Play


Skribent
Redaktionen