Göteborgs bästa frukostställen

Göteborgs bästa frukostställen

Sugen på att käka frukost på stan? Vi har ställt våra bloggare frågan: Vilket frukostställe rekommenderar du i Göteborg? Se svaren här nedan! Lifestyle -

Bönor & Bagels
@alicestenlof: Hmm jag skulle säga Bönor & Bagels är en utav mina favoriter.. Bönor och bagels för deras fantastiska bagels (duh) och även deras uteservering. Tog med min lilla Hugo dit och han fick en skål med vatten och ett hundben vilket enligt mig ger tusen.

Clarion Post, Juicekällan
@mlisamuelsson: När jag äter frukost ute blir det oftast på helgerna, och då föredrar jag brunch! Den bästa brunchen i Göteborg enligt mig är Clarion Post hotellets brunch, för där finns allt! Tre förrättsbufféer, varmrätten beställer du från deras meny (jag rekommenderar American Pancakes) & tillsist är det en magisk efterrättsbuffé med allt ifrån äppelpaj till brownies. Vill du ha ett hälsosammare alternativ hade jag rekommenderat Juicekällans acaibowl & en grön juice. Båda funkar för mig, beroende på vilket humör jag är på.

?Bild från JOS, lånad av @alicestenlof 

Bar Centro
@GERTRUDES: Morgonkaffet dricker jag på Bar Centro på Kyrkogata, helst tillsammans med en färskpressad apelsinjuice och nybakad croissant. Inte bara för att detta är magiskt utan även för atmosfären är något utöver det vanliga. Det är litet, typ ett hål i väggen och när man kommer in känns det lite som att man är utomlands. Personalen hade lika gärna kunnat säga "Bonjour" utan att man hade reagerat. Det påminner mig dessutom om alla härliga fik jag besökte i Paris, en tid jag saknar. På kvällarna serveras det dessutom mat och goda viner, en AW här kan också vara att rekommendera!

JOS
@MOAMATTSSON: Mitt bästa frukostställe i Göteborg är JOS alla dagar i veckan! Dom har bra utbud, mysig miljö och en utav de godaste avokadomackorna jag smakat. Extra plus för att man kan lägga till saker till sin macka eller acaibowl och bestämma själv hur man vill ha det.

Ritz
@100KITCHENSTORIES: När jag vill lyxa till det lite extra under en helg, med att äta en ordentlig sen frukost ute med tjejkompisarna, så är det Ritz som besökes för brunch! De har ett stort utbud mat i hög kvalitet, och jag jublar över deras stora utbud vegetarisk mat. Det enda Ritz inte har är gröt och yoghurt, vilket jag dock tackar dem för, för det äter man ju redan hemma ändå! Utöver veg så har de hembakat bröd, en buffé med diverse varmrätter (t.ex. bacon, bbq-ribs, lammkorv, äggröra, pannkakor), fisk- och sillbuffé, ostbricka, och... efterrättsbordet med en av de godaste brownies! Om man ska gå och besöka Ritz, då bör man vara hungrig!

Omslagsbild lånad av @100kitchenstories