Glassbakelser till 1:a adventsmyset

Inspirationslös inför vad du ska baka till adventsfikat imorgon? Här nedan har vi det perfekta receptet för dig! Lifestyle -

Förra året fick jag smaka dessa glassbakelserna av en god vän. Pepparkakor med smak av vit choklad & hallon. Jag fastnade direkt och tänkte därför dela med mig av receptet!

Recept till ca 10 st stora pepparkakor.

Detta behöver du:
2 dl vispgrädde
½ dl kesella
1 msk florsocker
150 g vit choklad, smält
ca 1,5 dl frysta hallon + florsocker
Pepparkakor

Gör såhär:
1. Vispa grädden. Blanda ner kesella och florsocker.

2. Smält chokladen över ett vattenbad. Ställ åt sidan och låt den svalna något. Därefter rör ner chokladen i gräddsmeten. Ställ in i kylen i ca 5 min. Just så smeten är kall, innan hallonen tillsätts. Annars smälter hallonen och smeten blir rosa.

3. Smula sönder de frysta hallonen och strö över lite florsocker. Rör ner dom försiktigt i smeten.

3. Sätt ihop pepparkakorna två och två med en rejäl klick emellan. Jämna till kanterna med en kniv. Frys in bakelserna i några timmar och ta fram dem precis före servering.