Fredagsprofilen: Joanna Fingal

Hon sa redan i tidig ålder att hon skulle flytta ifrån Jönköping till Stockholm. För sju år sedan flyttade hon och är nu chefsredaktör på Nouw, driver en framgångsrik blogg och njuter av sin vardag i innerstaden. Läs denna intervju och lär känna Joanna Fingal ännu bättre! Profile -

Hej Joanna, vad är dina planer för helgen?
Hej fina Elin! Det blir inga stora utsvävningar denna helgen, tror fortfarande jag är lite trött från förra helgens bravader. Ikväll blir det typ tacofredag och idol från soffan, kan inte minnas när det hände senast och imorgon vankas tjejmiddag på Ling Long! Kvällens fortsättning är högst oklar. Kanske hemgång kanske en drink på Bernies. Den som lever får se!

Det låter helt underbart! De flesta vet att du driver en framgångsrik blogg men du är även chefsredaktör på Nouw. Vad tycker du om ditt jobb?
Jag älskar mitt jobb, verkligen. Ingen dag är den andra lik och det är det som gör det så roligt! Hade jag inte haft kul på jobbet eller känt mig glad när jag var där så hade jag slutat för längesen. Jag tror som i övriga livet det är viktigt att känna kickar, saker som får en inspirerad och intresserad. Min nytändning efter två år på Nouw kom i höstas efter att vi signat med en ny säljavdelning samt bytt kontor.

Att ta bli framgångsrik i mediabranschen är tufft, hur lyckades du ta dig dit du är idag?
Det låter som en klyscha, men jag törs faktiskt säga att det är med hårt jobb och slit. Mina första år i Stockholm var ingen dans på rosor direkt. Det var sena nätter och tidiga mornar, mycket slitgöra, assistentyrke och nudlar. Och jag tror faktiskt det är så det funkar. Man får vara den underlägsna sina första år i denna branschen, för med hårt slit, vilja och ett jäklaranamma så går det mesta!
Är det något beslut du tagit i din karriär, som sedan visat sig vara livsomvälvande?
Att gå från tv-frilansstylist till tidning, (då metro Mode.) Efter 1,5 år på Metro så öppnade sig många dörrar för mig vilket jag är tacksam för idag!

Du är uppvuxen i Jönköping, hur var det att flytta därifrån till Stockholm?
Jag sa i en väldigt tidigt ålder till mina föräldrar att jag visste att jag kommer flytta därifrån. Det var alldeles för litet för mig och det fanns för lite saker att göra. Jag ville ha möjligheter och utvecklas. Jobba mot stora ,ål och vosner och det klämde jag inte fanns i Jönköping.  

Din tvillingsyster Tilda driver också en stor blogg, inspirerade ni varandra till att börja blogga?
Det hela började faktiskt med att min syster flyttade till Grekland, där hennes kille (numera make) spelade fotboll. Hon började mest blogga för att uppdatera oss hemifrån om vad hon gjorde och hur allt såg ut. Hon blev snabbt fast och övertalade mig att börja. Till en början var jag väldigt skeptisk men efter ett tag blev det en vana. Idag, nästan 7 år senare går det på rutin och jag äskar att skriva till er. Jag brukar säga att det är min terapi och ni är mina psykologer. <3

Vad är det härligaste med att ha en tvillingsyster?
Att veta att någon alltid håller ens rygg. Någon som älskar än gränslöst. Det är sannerligen speciella band att vara tvilling.

Du är stylist ifrån grunden och driver en modeblogg, vad anser du vara nyckelplagget i höstgarderoben?
Hmm, svårt. Men jag slår ett slag för ytterkappan. Den är viktig!

Vad gör Joanna Fingal om 10 år?
Jag är lyckligt gift, har två barn och bor i Stockholm halva tiden av året och resterande halva i Florida/Miami där vi har ett hus. Jag jobbar med det jag tycker är kul, som driver och utvecklar mig. Jag kan ha släppt en bok också... som jag redan vet innehållet till... (kanske att detta sker tidigare?!) Men det viktigaste, jag är lycklig och att mina nära och kära får vara friska!

6 snabba frågor om helgen

Det första jag gör när jag kommer hem från jobbet på fredagar är att… Sätta upp håret i en knut, tvätta bort sminket och tar på mig mysbyxor och en hoodie. Bästa som finns!

Detta dricker jag helst till maten… Det beror på maten, men oftast rött vin.

Så klär jag mig för en middag på stan… Svarta brallor, t-shirt och en kavaj. Kanske något roligt i öronen om man vill space tilll det lite!

En lördagskväll klockan 23:00 hittar ni mig… på Bernies!

För mig betyder söndagar… VILA. Och känna att det är okej att faktiskt göra det. Jag jobbar dock en del på det sistnämnda...

Om jag fick 50 000 kr att spendera idag hade jag köpt… Bara idag? Som den väskjunkien jag är så hade jag nog stegat raka vägen till Chanel och köpt en väska. Alt en resa. Svårt.....