Fredagsprofilen: Hanna Friberg

Hon jobbar heltid med sina sociala medier, reser jorden runt och tar dagen som den kommer. I denna intervju pratar vi om hur man blir en så kallad supersingel, vad kärlek egentligen betyder och om hennes planer till helgen. Vi välkomnar Hanna Friberg! Profile -

Hej Hanna, vad är dina planer för helgen?
I helgen kommer jag tråkigt nog bara sitta hemma och jobba som det ser ut just nu. Jag har ett superstort hemligt projekt på gång som jag ser extremt mycket fram emot att få berätta och visa upp för alla så det är det jag suttit och jobbat med till största delen av mina vakna timmar den senaste veckan.

Du har precis vart i New York och har nu bokat en resa till LA. Hur kommer det sig att du älskar att resa så mycket?
En anledning till att jag reser så ofta är för jag finner otroligt mycket inspiration till mitt arbete. Men sen så älskar jag att upptäcka nya platser, skapa minnen, lära känna människor ifrån andra kulturer, se hur andra bor och lever, lämna min comfort zone och utmana mig själv. Att vara på en och samma plats i hela sitt liv tror jag inte är bra för någon, för man får verkligen perspektiv på livet och lär sig så mycket om sig själv och om andra genom att resa. Jag har alltid drömt om att få se så mycket som möjligt av världen och jag är otroligt tacksam för att jag har skapat mig möjligheten att göra det också. Självklart hittar man sina favoritställen där det känns tryggt och lite som hemma men jag tror också att det är viktigt att resa runt till andra platser och även se andra delar av världen så att man inte blir alltför inskränkt och bekväm.

Vilket är det bästa resemålet du gjort? Och varför?
Oj vilken svår fråga. Det beror det ju alltid på vad man är ute efter just då. Ibland är ju en riktig tjejweekend med brunch, shopping och sena utekvällar precis vad man behöver och nästa gång vill man åka på supersolsemester med familjen. Men jag tror nog ändå att min 5 veckors resa genom USA, Jamaica och Mexico, där jag lärde känna två av mina idag närmsta tjejkompisar, toppar allt!

Du skrev i veckan ett blogginlägg om att du är en supersingel, vilket jag verkligen håller med om! Hur blir man en supersingel?
Man bryr sig inte om vad andra tycker. Man går på känsla och vad man själv vill. Vill man ligga med någon, ligger man med någon. Man utforskar, man vågar och man vet att vardagen inte kretsar kring att hitta någon att sova med och få närhet utav, utan att man faktiskt lär sig att umgås med sig själv.

Hur viktigt är det att ha sina singelår enligt dig?
Viktigt. Eller det som är viktigt är väl snarare att man lär sig att tycka om sig själv utan någons annans bekräftelse hela tiden. Man ska aldrig behöva vara beroende av någon annan för att vara lycklig.

För många är kärleken ”allt”, vad har du för relation till kärlek?
Jag tror att alla behöver kärlek men sen finns det ju olika typer av kärlek. Kärlek för mig är alla relationer jag har och värderar. Och det är klart att jag vill ha en man i mitt liv men tills jag stöter på mannen i mitt liv så räcker kärleken jag får ifrån mina vänner och min familj.

Du har över 100 000 följare på Instagram. Hur gjorde du för att bli så framgångsrik där?
Jag är superkluven i den här frågan för jag vet ärligt talat inte om man ska vara personlig och skita i alla regler och riktlinjer eller om man ska satsa på ett fint, sammanhängande flöde. Jag tror i varje fall att variation och en egenhet är viktigt – annars tröttnar folk. Sen har jag också upptäckt att bilder med snö skapar like-rekord haha!

Har du någonsin ångrat ditt val av yrke? Isåfall varför?
Nej, jag älskar mitt jobb och den frihet som kommer med det. Är så tacksam och glad för att jag kan jobba med det jag gör och får jag bestämma så jobbar jag med det här i resten av mitt liv, med lite roliga sidoprojekt eller egna företag vid sidan av.

Är det något beslut du tagit i din karriär, som sedan visat sig vara livsomvälvande?
Ja, när jag tog beslutet att fokusera mer på mig själv och inte pleasea andra så har mycket förändrats för mig både jobbmässigt och privat.

Vad gör Hanna Friberg om 10 år?
Det har jag faktiskt ingen aning om, jag gillar att hålla framtiden ovetandes. Brukar alltid skämta om att det inte är omöjligt att hitta mig både i Japan, Algeriet eller Schweiz om 10 år..

6 snabba frågor om helgen

Det första jag gör när jag kommer hem från jobbet på fredagar är att… ta av mig bh:n, sätta på mig pyjamasbyxorna och ringa någon av mina tjejkompisar för att höra om planerna för kvällen.

Detta dricker jag helst till maten… rödvin eller vanligt kranvatten.

Så klär jag mig för en middag på stan… skinnbyxor, höga klackar och en snygg topp!

En lördagskväll klockan 23:00 hittar ni mig… på en högljudd middag eller rolig bar med mina tjejkompisar.

För mig betyder söndagar… FRIHET! På söndagar kan jag göra precis vad jag vill och känna att det är okej att ligga i sängen hela dagen om jag så vill.

Om jag fick 50 000 kr att spendera idag hade jag köpt… en solsemester till Mexico.