Fotografen's bedste tips: Sådan finder du den perfekte foto lokation

Fotografen's bedste tips: Sådan finder du den perfekte foto lokation

#Nouw30DayChallenge - Tat tage det perfekte billede, er så meget mere end bare at have de korrekte settings på dit kamera - for det meste er det det hele, som spiller ind. Blogging tips - 2

Kig efter godt lys
Den vigtigste ting at huske på, når du kigger efter en god foto lokation er at se efter hvordan lyset falder. Når du fotograferer, er lyset meget vigtigt og smukt lys kan virkelig gøre noget godt for dine billeder. Baggrunden er ikke altid den vigtigste ting, nogle gange kan det være værd at fokusere på hvordan lyset og skyggerne falder på den specifikke lokation, eftersom at lyset ofte er det som er spændende ved et billede. Når du har fundet et sted du synes om, kig dig omkring - hvilken retning falder lyset og fra hvilken vinkel skal du tage dine billeder for at få det smukkeste lys i dit billede? Baggrundslys ser næsten altid smukt ud, så det er et godt tip at huske på.

"Billedet ovenover er taget ved siden af en motorvej. Jeg har valgt at komme så tæt på blomsterne og modellen, som muligt, på den måde ligner det, at vi befinder os i en skøn have."

Se igennem rammerne på kameraet

At finde et sted, hvor alting ser perfekt ud er noget nær umuligt. Istedet, kig da efter lokationen hvor dele af området passer ind i rammerne for dit kamera og derigennem ser tillokkende ud. Alt på den valgte lokation behøver ikke at se perfekt ud, bilederne parkeret i vejkanten eller nedklippede dele af skoven, behøver ikke blive vist i dit billede. Vælg selv hvilke dele fra din lokation du kan lide og tilføj dem i billedet. Husk at medbringe dit kamera, for at tjekke hvordan området ser ud igennem dit kamera, når du kigger efter lokationer. Rosenbusken ved siden af væggen, ser måske ikke ud af meget, men det kan ende med at blive den perfekte lokation hvis du kompenserer billedet rigtigt.

Hold dine øjne åbne

Dette lyder måske umiddelbart, men forsøg at kigge efter gode lokations, før du skal skyde billeder. Hold dine øjne åbne for mulige lokationer, som du opdager i din hverdag. Måske finder du det perfekte spot til dit næste outfit shoot under en løbetur eller på vej til arbejde.

"På billedet ovenover har jeg valgt at placere modellen i en setting hvor hendes bluse matcher blomsterne i baggrunden. Dette er en god måde at skabe harmoni i billedet."

Skab en sammenhængende følelse

For at kreere det perfekte outfit billede eller en skønt portræt billede, skal du tænke på at skabe en form for sammenhæng i dine fotos. Bare fordi du elsker at skyde billeder is loven, men måske er det ikke det bedste sted for et photoshoot, hvis du ønsker at skabe en følelse der måske fanges bedst, hvis det var skud i byen - eller omvendt.

Prøv at finde et sted hvor modellens tøj, make-up samt farverne i billedet skaber en følelse af at det hele passer sammen og skaber en sammenhængende følelse i billedet. Prøv at skabe en rød tråd igennem dine billeder, det vil få dine billeder til at se professionelle ud.

Bliv inspireret af andre

Prøv at bemærke de steder, settings og områder der tiltaler dig, når du scroller igennem instagram eller læser andre blogs. Er det baggrundslyset i sammenhæng med de lyse bygninger eller måske er det de pæne billedet taget i folks hjem, som drager dig? Et tip er at gemme disse lokationer i din telefon, det er en god måde at forberede sig på et fotoshoot og på den måde få mest ud af det.

Prøv endelig ikke at kopiere andres arbejde og prøv ikke at misunde smukke lokationer i USA eller store landskaber i New Zealand. Prøv istedet at blive inspireret af hvad du ser og find en måde at lave det til dit eget, i de omgivelser hvor du bor.

Prøv noget nyt

Udfordrer dig selv og afprøv nye steder, nyt lys, noget du måske ikke ville gøre normalt. At afprøve nye ting, giver dig rum til at udvikle som fotograf. Istedet for altid at skyde outfit billeder med en gade i baggrunden, prøv da at find en helt anden lokation, som igennem et vindue på en café eller med baggrundslys på en tom parkeringsplads. Nye vinkler og lokationer, skaber forskellige vibes i dine billeder og du opdager måske noget nyt, som du virkelig kan lide.

Brug det, som er foran dit objekt

Sidst men ikke mindst, når du skal finde den perfekte lokation, så husk at bruge det som befinder sig i forgrunden. Det betyder at du kan bruge alt der er foran dit objekt i fokus - some træer, sne og blomster for at skabe en ramme som effekt i dine billeder. Personligt kan jeg godt lide blomster eller blade der matcher baggrunden og placerer dem ved siden af linien når jeg fotograferer portrætter. Ved at bruge det som befinder sig i forgrunden, kan du skabe en smuk harmoni i dine billeder og en helt simpel setting kan blive den perfekte foto lokation.


Tektt & billeder: @amandaparkkinen


Writer
Redaktionen