Första advent: DIY Juldekorationer

Första advent: DIY Juldekorationer

Första advent är äntligen här och det är även vår första lucka av vår adventskalender som ni kommer kunna ta del av under hela december. Vi vill såklart sprida lite julkänsla i era hem och vad passar inte bättre än några enkla tips på juldekorationer som du kan göra själv? Other - 10

Kransar
Hemmagjorda julkransar går att variera i all oändlighet och det funkar perfekt att använda sig av både granris, torkade bär eller frukt, kottar eller någon annan av dina favoritväxter. Välkomna dina gäster med en krans på ytterdörren eller skapa en varm julkänsla i hemmet genom att hänga en på väggen. Allt du behöver förutom dina valda växter är lite stålvajer och tråd!

Dekorerade blockljus
Är du också ett fan av doften av kanel nu under juletider så måste du testa detta. Det både ser fint ut och luktar gott! Det enda du behöver är ett blockljus, lite dubbelhäftande tejp, kanelstänger och lite jutesnöre. Kom ihåg att vara lite försiktigt och håll koll på när ljuset brinner ner.

Girlanger
Något som är väldigt enkelt och roligt att göra själv för en mer personlig touch är girlanger. Även dessa går att variera oändligt med olika färger på tråden, olika texter på tagsen eller genom att fästa lite granris eller annan växt runt. Passar perfekt att hänga både på väggen, i granen eller i fönstret.

Dekorations-kottar
Ett snabbt och enkelt tips för att skapa en mysig vinterkänsla i hemmet. Plocka lite kottar från skogen, spraya dem vit som snön och lägg på ett fint ljusfat tillsammans med några blockljus. Passar också perfekt som en enkel dekoration i en stor vas eller glasskål.

Ljuslyktor av gamla glasburkar
Återanvänd dina glasburkar från exempelvis gamla syltburkar och skapa din egna personliga ljuslykta. Med lite sidenband eller jutesnöre och tags att skriva på så skapar du snabbt en enkel och julig ljuslykta till ditt hem. Vill du ha en lite varmare känsla? Knyt fast en kanelstång eller en grankvist, det kommer även lukta ljuvligt!

Har du något enkelt tips på juldekorationer som man kan göra själv?