"För mig handlar det om att skapa en känsla"

"För mig handlar det om att skapa en känsla"

Sarah är göteborgaren som flyttat söder ut, som spenderar sina dagar med att skapa, har ett öga för vackra detaljer och att finna det perfekta ljuset. Vi har snackat om hennes bästa tips för att finna sin egen fotostil, att skapa inspirationsmappar och hennes dröm om en egen ateljé. Profile - 14

Hej Sarah, berätta lite om dig själv, vem är du?
Jag är en 27 årig Göteborgare som numera bor i Malmö tillsammans med min sambo och katt sedan snart 2 år tillbaka. Idag jobbar jag som marknadsassistent på ett företag som heter Salads and Smoothies där jag bland annat skapar innehåll till sociala medier och designar affischer med mera till restaurangerna. Om jag skulle beskriva mig själv så skulle jag säga att jag är kreativ, omtänksam, lugn, drömmare och en riktig mys-person vars favoritårstid är hösten. Jag är dessutom inrednings-tokig, smått besatt av YouTube och serier, älskar att träna, resa, god mat (gärna av den nyttigare sorten) och tycker om att hela tiden utveckla mig själv på alla möjliga plan.

Vad får vi läsa om i din blogg?
I min blogg får ni läsa om min vardag, allt från vad jag gör på jobbet till lite mer djupare tankar. Jag älskar att skriva och fotografera och fokuset i bloggen är just fotografi. För mig handlar det om att skapa en känsla, något fint att vila ögonen på men också att inspirera till någonting vad det än må vara. Det blir en och annan bild på cappuccinos och inredning. Tycker om att fånga vackra detaljer från vardagen, skapa stilleben och att fota mat.

Var får du din blogginspiration ifrån?
Jag har alltid tyckt om att uttrycka mig i text och bild och eftersom att jag har bloggat väldigt länge nu så har det blivit en del av min vardag. Självklart tryter inspirationen ibland och det är när jag inte har någon lust att vara kreativ eller känner att jag har något jag vill fota. Som nu under vinterhalvåret är det extra svårt att hitta tid till att fotografera. Annars hittar jag väldigt mycket inspiration från andra kreatörer, fotografi i allmänhet, detaljer i vardagen, vackra miljöer, färger och ljus.Bilderna i din blogg är väldigt stämningsfulla och ja - ibland känns de som ren konst! Hur hittade du din fotostil, och kan du ge lite tips till de som letar efter sin stil, men ännu inte hittat rätt?
Tack snälla, det värmer! Det här med fotostil tycker jag är svårt och någonting som har tagit mig lång tid att hitta, och som jag fortfarande Ibland kan känna att jag fortfarande inte hittat helt. Men det ända sättet att veta är att testa sig fram och tillslut hittar man vilken typ av motiv man tycker mest om att fota och vilken känsla man vill ha i bilden. Ett konkret tips är att spara ner bilder som inspirerar en i en mapp eller på Pinterest och se om du hittar ett mönster. Gillar du ljusa och färgglada bilder eller lite mörkare och dovare? Gillar du när det händer mycket i bilden eller mer avskalat? Ju mer man fotar, testar olika motiv och regeringar så kommer man till slut att hitta sin stil. För vissa tar det längre tid och andra inte. Se dig om hur ditt hem ser ut, vilka färger tycker du om och hur ser din garderob ut? Jag tror att allt hänger lite ihop vad man är för slags person, för det kreativa kommer ju ändå inifrån.

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Om 5 år är jag 32 år och har förhoppningsvis ett eget företag inom fotografi, sociala medier och kreativt skapande. Frihet i det man gör och att få omge sig av fler kreativa människor i inspirerande miljöer är viktigt för mig och något jag strävar efter. Jag drömmer om en egen ateljé, mitt drömhem i Göteborg och möjlighet att resa oftare, både privat och i jobb. Att bli mamma är någonting jag önskar bli också.

Fem snabba frågor:
Avokadomacka eller sötpotatis-pommes
Storstad eller landet
Sommar i Sverige eller utomlands (om den får tillbringas i skärgården)
Aldrig skriva igen eller aldrig fota igen
Film eller serierSarahs blogg: nouw.com/sarahmalm