Finare hy på 24 timmar

Finare hy på 24 timmar

Så fixar du snyggare hy på 24 timmar. Fashion -

Att få perfekt hy är mångas eviga längtan men långt ifrån enkelt. Bra grundvård och rätt sminkrutiner är två steg som genast tar dig flera kliv närmre ett mer strålande ansikte.  Här får du tipsen som visar vägen.

Välj rätt behandling

Börja med att förstå din hy och vilken typ av produkter den behöver. Ett misstag som många gör är att exfoliera allt för mycket, detta gör huden torr och irriterade vilket kan leda till mer talgproduktion och fler orenheter. För dig med fet hy finns en uppsjö olika varianter av produkter men oftast finns de allra bästa att hitta på ditt närmaste apotek.  Låt dem hjälpa dig fram till rätt produkter.

Ge liv och lyster

När du behandlat dig med dina nya produkter och låtit dem verka under dagen är det dags att gå vidare till nästa steg. Januarisolen brukar som bekant inte ge mycket fräschör och därför kan du behöva tillsätta den själv. En BUS-kräm för ansiktet är ett alldeles utmärkt trick om man är noggrann. Börja med att smörja in huden med ett tunt lager vanlig hudkräm som får sjunka in. Applicera sedan BUS-krämen och smörja in noga, glöm inte halsen! Låt verka under natten!

<

Lägg basen rätt

Börja med att smörja in ansiktet med din dagliga ansiktskräm. Låt den sjunka in ordentligt. För dem med små ojämnheter kan en  primer göra stor skillnad. Den jämnar ut och ger bättre fäste för din foundation. Därefter är det dags för concelern, applicera den på de områden som behöver lite extra täckning till exempel på små plitor eller under ögonen.

Gällande foundation så är det inte lätt att hitta rätt variant. För många med lite fetare ungdomshy passar en mineralfoundation väldigt bra! Dessa finns både i flytande och i pulver, applicera dem antingen med en stor borste (för pulver) eller med en pensel/svamp (flytande)

.

Sminka fram fräschör

När du lagt din foundation är det dags att ge ansiktet en sista boost i form av bronzingpuder och rouge. Att använda ett bronzingpuder även på vintern kan ge riktigt fint resultat om man gör det på rätt sätt. Tänk på att välja en ljusare nyans än den du har på sommaren.  Att använda en stor borste och svepa över de partier i ansiktet som först blir brunbrända exempelvis pannan, hakan, näsan och kinderna är en bra teknik. Tänk på att det är bättre att ta små lager och bygga på och glöm inte att pudra även på halsen.  

Vanligt rouge läggs på allra sist och där är det finast om det hamnar på kindens högsta punkt, le lite och pudra  försiktigt.

Voila! Så får du snyggare hy på 24 h!

Writer
Beata Klein