Fem gratis bilderedigeringsprogram

#Nouw30DayChallenge - Det finnes mange gode redigeringsprogram der ute, og blant dem finnes det noen gullkorn som du ikke må bruke masse penger på. Vi har funnet fire bilderedigeringsprogram som du kan laste ned – helt gratis! Blogging tips - 2

PicMonkey: et online-verktøy hvor du laster opp bildet du vil redigere direkte til nettsiden. Her kan du redigere bildene dine ved å legge på filter, effekter og tekst – på en veldig enkel og rask måte. Programmet er gratis, men du kan velge å oppgradere for å få annonsefritt, flere filter og flere funksjoner. Vil du ha tips til hvordan du kan håndtere PicMonkey sine funksjoner har de en blogg her, i tillegg til en side med tips her!

Tilgjengelig: Online


PhotoScape: Noen av nøkkelfunksjonene for programmet er noe som kalles "Barch Editor", som betyr at du kan redigere et flertal av bilder på en og samme gang. Du kan også legge sammen flere bilder for å skape en GIF, dele opp bilder i flertal og konvertere bilder fra RAW-format til JPG.

Tilgjengelig: Mac & Windows


GIMP: Et redigeringsprogram hvor du kan gjøre det meste. Om du kjenner til hvordan Photoshop ser ut, vil du nok se flere likheter når du anvender GIMP. Her kan du redigere ved å benytte deg av ulike lag, ha flere bilder i ulike størrelser og du kan enkelt sette deg inn i det om du har brukt andre lignende redigeringsprogram, som tidligere nevnt - for eksempel Photoshop. Om du derimot er nybegynner kan dette programmet føles litt overveldende og utfordrende. Men som du vet, øving gjør mester!

Tilgjengelig: Mac & Windows


BeFunky: Enda et program som du enkelt kan benytte deg av, uten at du behøver å laste ned noe til dataen din. I stedet laster du opp bilder direkte til nettsiden og redigerer online. Her kan du redigere bildene dine og lage ulike typer kollasj. Det finnes også en funksjon som heter ”Design”, hvor du enkelt kan designe invitasjoner, menyer, brosjyrer – eller kanskje en egen poster til deg selv? Hva enn du vil gjøre, så kan du gjøre det enkelt med BeFunky.

Tilgjengelig: Online


Nouws bilderedigering: Du som blogger hos Nouw har muligheten til å redigere bildene dine raskt og enkelt i vårt redigeringsverktøy som du finner når du skriver nye innlegg. Her kan du for eksempel legge på filter, justere fargeskala, kontrast, skygger og lys, legge på tekst eller tegne på bildet med et penselverktøy.

Tilgjengelig: Til deg som har blogg hos Nouw


Har du et annet gratis redigeringsprogram som du vil anbefale?


Omslagsbilde: @moamattsson

Oversatt: @karolinesmadal ​