Expertens tips för att skapa inspirerande kollage med Metapic

Vilka olika sätt finns det att skapa kollage på, hur får du flest klick och varför ska du använda just Metapic när du skapar kollage till din blogg? Här har vi, tillsammans med Sigrid på Metapic, skapat den ultimata guiden till dig som vill inspirera dina läsare med produktkollage. Blogging tips - 26

I del två av fyra i vår härliga Metapic-guide lägger vi fokus på kollage och produkttaggar, och mest av allt vill vi inspirera med de fantastiska inlägg våra grymma influencers gör. Kollageverktyget i Metapic är väldigt populärt och här kan du låta din fantasi och kreativitet flöda. Du kan skapa inspirerande kollage eller moodboards kring till exempel en outfit, produkter i en viss färg, produkter på rea, inspiration till hemmet, dina favoritprodukter inom skönhet, eller varför inte ett sno stilen-kollage?

Läs den första delen i vår Metapic-guide här: Så tjänar du pengar på din blogg med Metapic


Fördelar med att skapa kollage med Metapic:

1. Du sparar tid
Du lär dig snabbt hur du använder verktyget och sparar i snitt 80% av din tid på att skapa kollage i Metapic jämfört med att skapa ett i till exempel Photoshop.

2. Kollagen blir klickbara
Förutom tiden du spar så blir resultatet ett interaktivt kollage där alla produktbilder är klickbara. Det innebär att jag som läsare mycket enklare kan urskilja den produkt jag faktiskt är intresserad av.

3. Samlade länkar ger bra översikt
Länkarna till alla produkter hamnar automatiskt under kollaget och du kan själv ändra namn på produktlänkarna, såsom ”blommig klänning” eller ”väska Moschino”. Sigrids insidertips: blanda produkter från olika butiker om det är möjligt. Det ser vi ger mer betalt.


Olika inlägg att inspireras av

Det finns mycket fantastisk inspiration från de av er som jobbar med kollage idag, men Sigrid har valt ut några få av sina många favoriter. Hoppas de inspirerar er också!


Tagga länkar direkt i dina bilder som @klaraenander
För att göra dina bilder interaktiva kan du lägga in produktlänkar som taggar i dina egna bilder. Du kan till exempel tagga plaggen i en outfit du har på dig, eller som Klara Enander tagga vilka sminkprodukter du använder. I Klaras post syns taggarna när du hovrar över bilden. Här kan du kika på inlägget.


"IRL"-kollage av @Yayas
Vi älskar Yayas sätt att tänka utanför boxen! Hon skapade sitt eget kollage IRL med egna produkter som hon fotade och lade till Metapics produktlänkar ovanför bilden i inlägget. Här kan du kika på inlägget.


"Sno stilen"-kollage av @Yayas
Yaya har gjort ett snyggt kollage bredvid sin outfit. Ett kreativt sätt att inspirera läsarna med dina outfits. Här kan du kika på inlägget.


"Sno stilen" - kollage av Amanda Panahi som även hon kör på en klassisk outfit-bild bredvid ett kollage med plaggen hon bär. Här kan du kika på inlägget.


Småplock med färgtema av Gabriella Joss
Ett tips om du vill samla olika produkter i ett kollage är att ha någon form av tema. Här har Gabriella valt blått, vitt och grått vilket gör att kollaget känns snyggt & igenomtänkt. Här kan du kika på inlägget.


Klassiskt temaplock av Nina Malmström
Även här syns ett plock i färgtema - med toner i rosa, vitt och svalt grå. Här ser vi även att Nina valt temat barn och barnrum. Plocka olika produkter i olika kategorier för en härlig blandning av färg, struktur och form. Här kan du kika på inlägget.


Indredningsplock av @ELINRYDVALL
Här syns ett härligt inredningsplock med tema i både färgtoner och material. Här kan du kika på inlägget.


Vill du veta mer? 

Har du frågor eller vill du bara snacka mer om Metapic? Då är du varmt välkommen att maila Sigrid och gänget på Metapic.
Du når dem på: support@metapic.seOmslagsbild: @amandaparkkinen


Skribent
Redaktionen