"Enda sedan jag var liten har väskor stått högst upp på min önskelista"

"Enda sedan jag var liten har väskor stått högst upp på min önskelista"

I veckans blogg denna vecka möter vi vår stilsäkra modeprofil Alva Sperle. Med mode som sitt största intresse tipsar Alva bland annat om stilsäkra tips för sommarsäsongen, samt bra ställen att besöka i Stockholm. Profile - 6

Hej Alva, hur gör du för att peppa igång måndag morgon?
Ouff, min favoritfråga! Älskar måndagar. Detta kan jag förstå sticker i många människors ögon, men jag tycker att det är otroligt härligt med en bra start på veckan. Min nuvarande måndagsrutin består av ett träningspass på Barry's Bootcamp tillsammans med min bästa kompis Cornelia, följt av en lugn frukost hemma. Då brukar jag alltid kolla igenom mejl och se över veckan. Gillar att skriva ett blogginlägg på måndag morgon tillsammans med morgonkaffet! Sen är en ansiktsmask och hårinpackning två måsten för mig.

Berätta lite om dig själv och vad vi får se på din blogg?
Oj gud vad svårt! Tycker alltid att det är så svårt att berätta om sig själv. Jag är snart 22 år gammal från Stockholm. Jag är född i kräftans stjärntecken och jag är en kräfta ut till fingerspetsarna! Detta vill säga känslig, familjekär, omhändertagande och omtänksam. Kanske också lite konflikträdd. Utöver detta är jag noggrann, rolig och driftig. På min blogg får ni följa med i min vardag, och just nu innebär det en sommar i Stockholm med vänner. Mycket Stockholmstips bjussar jag på också, för finns det EN SAK jag har koll på, då är det hotspots i olika städer. Jag bjuder också på mycket recept, träning, inspiration och outfits! I höst flyttar jag till Köpenhamn för att plugga och då visar jag allt vad Köpenhamn innebär för mig.

Du har verkligen ett öga för mode! Är det ett stort intresse du har?
Typ mitt största intresse! Ett av dem, iallafall. Jag har alltid älskat kläder! När jag var liten fick mamma aldrig välja vad jag skulle ha på mig (vilket jag idag ångrar då jag var allt annat än stilsäker i mina yngre dagar) och på min önskelista har det alltid trängts sommarklänningar och väskor istället för leksaker.

Nu är vi mitt i sommarsäsongen. Har du några stilsäkra tips?
Var bekväm! Mitt bästa material på sommaren är linne. Det är luftigt och skönt men känns ändå klätt. Ett misstag jag gjort varje sommar hittills (som jag inte ska göra i år!) är att köpa plagg som jag bara använder på sommaren. För, let's be honest, det är inte solsäkert många veckor i Sverige på sommaren, och då är det nästan dumt att köpa på sig en för stor sommargarderob. I år köper jag därför mest basfärger och plagg som man kan använda under en längre säsong och ändå känna sig snygg i. Om man ska köpa fem plagg i sommar så säger jag: silkig maxikjol, ribbat linne, lösa kostymbyxor, linneskjorta och ett par remsandaler.

Hur ser ditt liv ut om fem år?
Förhoppningsvis är jag färdigpluggad och har flyttat tillbaka Stockholm. Eftersom jag ska plugga ekonomi kan jag hamna lite vart som helst, men jag tycker att marknadsföring, content och branding är otroligt kul. Sen vore det spännande att läsa en master i mode! Vi får se lite vad jag är sugen på när det närmar sig.

Vad är din go to outfit?
Nu under den brutala sommarvärmen är min "go-to" outfit faktiskt lösa kostymbyxor, remsandaler från Ducie London och någon form av linne. Alltid min Chanel-väska till det med. Enkelt, snyggt och bekvämt. Är det RIKTIGT varmt och man knappt kan ha byxor på sig älskar jag kjolar. Det är min bästa grej!

Fem snabba

Musik / Film
Jag har liiiite svårt att fokusera en hel film, haha. Därför brukar jag alltid göra något annat samtidigt och då missar jag vad filmen handlar om. Säger därför musik för det lyssnar jag på jämt! Speciellt Victor Leksells nya album - är helt besatt och kan vartenda ord i varje låt. Satte alarm 00.00 när albumet släpptes... (otroligt friskt beteende, jag vet).

Väska / Skor
Vi kan säga att jag är beroende av väskor. Jag har ALLTID shoppat väskor. Enda sedan jag var liten har väskor stått högst upp på min önskelista. Detta är en besatthet jag ärvt av min mamma, så jag skyller allt på henne :) Varför jag också väljer det över skor är för att det känns som en mer värdefull investering än ett par skor som slits på ett annat sätt.

Kaffe / Te
Jag är en äkta "kaffetant", say no more, haha. Finns inget godare än en kopp starkt brygg på morgonen :) Längtar alltid efter första koppen. Viktigt för mig är att det är starkt. Dock dricker jag gärna te också, fast på kvällen.

Ringa / Smsa
Jag kan tycka att det blir lite av ett för stort "projekt" att ringa någon för att man ofta fastnar i samtalet längre än man tänkt sig. Om man har annat att göra kan jag känna mig stressad av det, då är det mycket smidigare att slänga iväg ett sms. Om man däremot har tiden älskar jag att ringa och prata med vänner, så man får höra deras röst.

Utekväll / Hemmakväll
Kan inte välja! Nu på sommaren väljer jag hundra procent en utekväll, fast då gärna en trevlig middag och några glas och inte en hel vända på stan. Älskar också hemmakvällar och att ta det lugnt med familjen eller vänner! Det beror helt på humöret.

Läs Alvas blogg här: @alvasperle