En titt i garderoben av Hanna Schönberg

En titt i garderoben av Hanna Schönberg

Vi hälsar på hos Hanna Schönberg - som äntligen är hemma efter flera månader på resande fot. Från LA till Puerto Rico och hela vägen tillbaks till hemstaden Ulricehamn. Vi fick chansen att kika in i Hannas garderob, där hon visar upp sina favoriter och berättar om utvecklingen av hennes personliga stil. Gör dig redo för en rejäl dos av mode-inspiration! Fashion - 15

Du ser henne på en strand med en magisk solnedgång eller i en riktigt ball outfit. Trots att hon ofta är på resande fot är hon nu tillbaka på hemmaplan. Vi rotar i hennes garderob, får höra om hennes mest pinsamma mode-miss och får veta vilka plagg hon inte kan leva utan.


Vi börjar från början, när började ditt intresse för mode att utvecklas- och när hittade du din personliga stil?
Mitt intresse för kläder och mode har funnit med mig enda sedan jag var liten. Jag minns hur jag provade kläder inför dagis, hur jag gick runt i mammas klackskor och och hur jag planerade min outfit inför skolfotot flera veckor i förväg. Jag var redan som liten väldigt bestämd om vad jag skulle ha på mig, och jag var väldigt envis om att ha på mig plagg som ingen annan hade. Jag ville sticka ut och vara först med allt, haha.

Jag vet inte om jag än idag har hittat ”min stil”. Jag har mina signaturplagg som har funnits med mig länge, men utöver dem kan min klädstil vara helt olik sig från en dag till en annan. Men det är lite det som är mode för mig, att VÅGA vara kreativ och testa nytt. Det bästa jag vet är att utmana mig själv, testa nya klädkombinationer, prova nytt och vara kreativ. Kläder och mode är för mig ett sätt att uttrycka sig själv och sin personlighet, och precis som att en själv förändras, förändras även ens stil.Vad är det viktigaste när det kommer till mode för dig?
Det viktigaste är att klä sig i plagg man känner dig bekväm i och att alltid låta sin egen personliga smak vara avgörande. Låt dig inspireras, men tappa aldrig bort dig själv. Det finns inget rätt eller fel inom mode och kläder, det är den egna smaken som är avgörande, och det är så viktigt att alltid följa det man själv tycker om. För mig handlar det inte om vad du har på dig, utan HUR du bär upp det!

Vad anser du om trender? - och vilken tycker du är vårens bästa?
Jag älskar trender, och som jag skrev - att vara kreativ och testa nytt! Oversize herr kavajen har ju varit med ett tag nu, och det kommer vara precis lika trendigt i vår & sommar. Det är enligt mig vårens hetaste ytterplagg. Mitt bästa tips för att hitta den perfekt herrkavajen är att kika in i vintage butiker. Andra trender jag älskar i vår/sommar är sten-tvättad denim, oversize stövlar, jordtoner och framförallt - platåklackar!

Vad är ditt bästa tips för att hitta sin personliga stil?
Lite som jag skrev inan, att alltid följa sin egen smak om vad som är snyggt och att tro på sig själv. Att låta sig inspireras av trender och andra, men att alltid låta sin egen smak vara avgörande. Det finns inget rätt eller fel inom mode, så tro alltid på dig själv och våga klä dig i det du tycker om.Hur shoppar man smart och hållbart?
Vintage, vintage, vintage!!! Att shoppa unika plagg, ofta till mycket bra priser och samtidigt vara snäll mot miljön - det kan inte bli bättre än så. Det börjar bli allt mer populärt att handla second hand, och idag finns både fysiska och virtuella butiker som erbjuder helt fantastiska kläder, oavsett om du är ute efter burget- eller märkeskläder. Två favoriter är Sellpy och Vestiaire Collective.

Du har tre minuter på dig att klä på dig, vad tar du på dig?
Ett par ljusa Levis Jeans, en basic t-shirt/topp, oversize blazer och mina Balenciaga sneakers. Gärna en massa smycken om jag hinner. En riktig Hanna-outfit!!

Berätta om din mest pinsammaste så kallade "mode-miss"?
Haha oj, jag vet inte om jag riktigt har någon sådan, förutom när jag var liten och gick ALL IN på fjortis-trenden haha. Det var tuperat hår och mjukisbyxor med 20 hårsnoddar (i olika färger) på vaderna. Jag minns att jag skulle åka och shoppa med pappa i den outfiten, han tyckte inte att det var en lika bra idé som jag haha. Jag var den enda på min skola som faktiskt vågade gå runt så (eloge till mig för det haha).Vilket är ditt bästa vintage fynd?
Min rosa lilla Chanel väska. Eller kanske min vita boy-blazer? Hm, svårt val men det måste nog bli min Chanel, den är så JAG.

Vilket är ditt mest använda plagg?
Helt klart mina Balenciaga Triple S! Det är nog mitt bästa köp på länge. Ett par coola sneakers som passar till ALLT. Men jag har haft dem ett bra tag nu och börjat bli sugen på ett par nya. Har gått och kärat ner mig lite i ett par från Versace.. får se om jag slår till på dem :)


Stort tack till @hannasch för ett roligt reportage. Spana in hennes blogg här! Vad är det viktigaste med mode för er?