"En sommar i Göteborg är exakt vad alla behöver"

"En sommar i Göteborg är exakt vad alla behöver"

Vi träffar Jennifer och hinner prata om att skriva djupa texter, kärleken till Göteborg och att leva för musiken. Men även om hennes coola, gula hängslebyxor och vad som lockar när det gäller att läsa en blogg, och vad som får henne att skrolla förbi. Profil - 11

Hej Jennifer, berätta lite kort om dig själv, vem är du?
- Självklart. Mitt namn är Jennifer, även kallad Jenfa. Nästan så att jag inte längre presenterar mig som Jennifer. Jag är 25 år gammal och är bosatt i Göteborg. Här är jag även uppvuxen men dock inte född. Ursprungligen kommer jag ifrån Kap Verde som är en ögrupp utanför Afrika men som tillhör Portugal. Jag kom till Sverige som 2-åring då jag blev adopterad hit. Känner mig väldigt berest och har sett många delar av världen tack vare min fantatsiska pappa som älskar kultur. Själv älskar jag att följa alldeles för många poddar och serier. Jag är inte musikalisk för fem öre men jag lever för musiken ändå. På fritiden spelar jag fotboll, gymmar eller festar helst. Älskar kontrasterna haha. Jag är också den typen av människa som lider extremt mycket av sällskapssjuka, så mig ser man väldigt sällan ensam.

Du fångar dina läsare genom texter med glimten i ögat och bilder med känsla. Vad är ditt eget recept för ett riktigt bra blogginlägg?
- Precis som du säger, så skulle jag nog svara bilderna. Jag tycker att bilderna är sjukt viktiga och nästan ibland borde ta mer plats än själva textinnehållet. För som alla vet så är majoriteten av alla människor sjukt stressade och kanske inte ens orkar läsa ett helt inlägg. Det kan jag själv känna ibland nämligen. Att om inte texten fångar mig så behöver det inte alls ta lång tid innan jag lämnar bloggen. Därför kan jag ibland känna att bilderna kan vara avgörande. Och att man försöker att inte publicera alldeles för långa inlägg, om man inte ska skriva om någonting speciellt givetvis som kräver mer text. Publicerade själv en väldigt lång text för någon vecka sedan om ett hjärtekross, och ja den blev lång. Men att man helt enkelt hittar en balans och kombinerar på ett snyggt sätt.

Vad fick dig att börja blogga?
- Denna gången var det faktiskt min kompis Rebecka som peppade mig. Har nog haft en och annan blogg genom livet men som aldrig blivit något långvarigt. Men det som också genuint fick mig att faktiskt vilja börja blogga på riktigt denna gången, är nog att få skriva och dela med mig av alla bilder jag tar. Jag har alltid tyckt om att skriva lite längre och djupare saker men har nog inte riktigt haft ett bra ställe att göra det på. Jag vill dela med mig av verkligheten och saker jag vet att människor kan relatera till. Det viktigaste för mig är inte att ha den största bloggen utan istället ett ha viktigt eller intressant innehåll.


Tre snabba:

Om du får spekulera, hur tror du att bloggvärlden ser ut om 3 år? Hmm, sjukt svår fråga faktiskt då jag inte är helt 100 på hur den ser ut idag ens. Men rent spontant så kan jag iallafall säga vad jag hoppas på att den blir lite mer avskalad och ärlig och så lite betydelselösa samarbeten som möjligt egentligen. Att det är en genuin känsla rakt igenom.

Det bästa med goa, glada Göteborg är... atmosfären, havet och västkusten, nattklubbarna och alla människor. En sommar i Göteborg är exakt vad alla behöver. Det finns någonting för alla. Så att vi står för en del större svenska arrangemang som Gothia cup & Way out west är en självklarhet då Göteborg är en utav de finaste städerna som finns.

Mina topp 3 bästa plagg i garderoben är... nog ett par ljusa supertajta jeans från Monki, ett par gula hängslebyxor också från Monki och sist en svart kavaj med tunna vita ränder (lever för kavajer). Och om jag hade fått välja ett par skor så hade jag valt mina Dr Martens med platå. Hade de varit lite skönare hade jag kunnat sova med dom!Jennifers blogg: nouw.com/jennifersjosten