"En perfekt dag i stallet är när jag har all tid i världen"

"En perfekt dag i stallet är när jag har all tid i världen"

Veckans blogg är hästtokiga Molly Bergh. Hon har ridit i hela sitt liv och har en egen häst som heter Easy. I hennes blogg kommer ni att få läsa mycket om hästar men även om hennes personliga liv. Profile -

Hej Molly, hur mår du? Hur känns det att vara veckans blogg?
Hej, jag mår bara bra tack! Det känns fantastiskt att få möjligheten och självklart väldigt roligt då jag själv har suttit och drömt om att få bli veckans blogg någon dag – nu har den drömmen blivit till verklighet!

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
Mycket om min kära häst, Easy, men då och då kan det också komma upp inlägg som är personliga. Ibland lyfter jag viktiga ämnen som till exempel att det ”hör till ungdomen” att konsumera alkohol i mängder & vilken press det ger vissa ungdomar. Jag försöker alltid ge de som läser min blogg nya bilder och videoklipp från mina olika ridpass och variera innehållet så att det blir enkelt och lätt att följa mig och Easy på vår resa!

Vilket är ditt bästa träningstips, generellt?
Hitta inspirationsbilder på nätet! Om du ska till gymmet – hitta inspirationsbilder till gymmet. I mitt fall, när jag ska rida – hitta inspirationsbilder/videoklipp på en häst och ryttare som jag ser upp till. Jag tror att mycket handlar om att skapa sig en vision innan träningspasset. Om du inte har en målbild i huvudet på hur du vill att passet ska se ut är det nog svårt att få till den känslan under passet.

När började ditt intresse för hästar?
Hästar har alltid funnits på gården och min mamma red när hon var liten så jag har haft de ”bästa förutsättningarna” till att börja rida. När jag var ungefär 4 år red jag runt på små shettisar som vi hade på gården och sedan dess har mitt hästintresse ökat med åren.

Dela med dig av en dold talang du har!
?
Det som inte så många vet om mig är att jag är självlärd på gitarr. Det är roligt att spela men jag har inte så stort intresse av det att jag spelar inför människor - så därav förblir det en dold talang haha! 

Vart befinner du dig i livet om 10 år?
Troligtvis har jag studerat klart, bor i en relativt stor stad i Sverige och har ett jobb som hjälper eller inspirerar andra människor. Helst av allt skulle jag vilja ha en häst vid sidan av jobbet som jag tävlar höga klasser i dressyr med och en sambo plus katt som förgyller resten av min vardag.

Hur ser din perfekta dag ut i stallet?
En perfekt dag i stallet för mig är när jag har obegränsat med tid. Obegränsad med tid i och med att jag kan göra saker utan att behöva stressa mig igenom alla sysslor. Helst ska jag och hästen göra ett perfekt ridpass tillsammans, då spelar det ingen roll om resten av dagen har gått åt skogen. Det underlättar också om Easy inte är full med energi och hoppar på stället…

Vad äter du helst till frukost?
Helst av allt skulle jag äta havregrynsgröt toppat med färska blåbär som jag själv kämpat med att plocka. Till det skulle jag vilja ha lite skivade frukter som ananas, banan samt nypressad apelsinjuice. Långt ifrån vad min dagliga frukost är dock… Haha!

Finns det något som du äter mest för att det är nyttigt, men kanske inte tycker är så gott?
Nej faktiskt inte. Men det minst smakliga jag äter är nog rawbars. De är inte ”godis-goda” men smakar ändå ganska okej – och väldigt nyttiga till skillnad från godis!

Vad för slags plagg/skor skulle du vilja komplettera din träningsgarderob med just nu?
Jag skulle gärna se att jag hade någon mer sko från Nike. Jag tycker det är mycket skönare att gå i en sport-sko än kängor till vardags, faktiskt. Sen skulle det inte sitta fel med några träningströjor från Nike heller, det går att använda både till vardags och till ridningen.

Tipsa om en hästblogg som du gillar!
En hästblogg som alltid går hem oavsett om man är hästtokig eller inte är Linn Olssons blogg. Hon skriver allt från ridpass- till karriärs-inlägg. Det finns något för i alla åldrar att ta sig till där inne och hon är en av mina stora inspirationskällor oavsett vad det handlar om.