En guide till den nya statistiksidan

Nouw har fått en helt ny och fräsch look, men även en sprillans ny statistiksida. Ni önskade, vi lyssnade - och nu finns en utökad och ännu bättre statistiksida på ditt konto. Här finner du en komplett guide. Blogging tips - 54

Statistik över både din blogg & Metapic
Med den nya statistiksidan kan du lättare få en översikt genom att själv justera datum och se vilka eventuella sajter & länder dina besökare kommer ifrån. Du kan även jämföra en statistikperiod mot en förgående. Mycket är nytt och därför har vi här en guide som går igenom varje del av sidan.

Längst upp till vänster när du kommer in på sidan hittar du två flikar. Förvalt ligger din statistiköversikt för din blogg, men du kan även byta och se en översikt för Metapic. Vi börjar med att gå igenom sidan för din blogg.DIN BLOGG
Justera datum
Överst till höger på statistiksidan kan du själv anpassa hur lång tid du vill att statistiken ska sträcka sig. Exempelvis kan du skapa en översikt för senaste dygnet, veckan, månaden eller året. Du kan även välja att skapa en översikt för enskilda timmar under en dag. Viktigt att tänka på: När du justerar datum längst upp på sidan anpassar sig all annan statistik nedanför efter dessa datum.

Kurvor
De olika kurvorna i din statistik går att läsa av genom att hålla musen över punkterna, för att få ut exakta siffror. Beroende på vad som är av intresse för just dig - kan du välja att dölja eller synliggöra olika kurvor genom att klicka på de olika förklaringarna under. Ex. unika besökare, visade inlägg osv. Kurvan för antal följare ligger per automatik som dold, men du kan klicka fram den om du vill.Sammanfattning & utökad statistik
Unika besökare: Antal enskilda personer (webbläsare) som besökt din blogg.

Visade inlägg: Hur många inlägg som visats på din blogg. Exempelvis så kan en läsare (unik besökare) gå in och läsa ett flertal inlägg på din blogg, därför är denna siffran som regel betydligt högre än unika besökare.

Sessioner: Antal besök som bloggen haft.

Följare: Antal nya Nouw-följare du har på ditt konto.

Publicerade inlägg: Hur många inlägg du publicerat.

Mest besöka inlägg
Detta är en lista över de inlägg som lästs flest gånger under aktuella perioden. Här kan det vara extra hjälpsamt att se om du har ett inlägg med en märkbart högre siffra än dina andra inlägg, kan det vara så att du blivit inlänkad någonstans? Något som leder oss till nästa punkt. Hur och varifrån tar sig dina läsare till din blogg?Demografi/målgrupp
Här kan du se en översikt i form av cirkeldiagram på din bloggs trafikkällor, besökare per land och hur många återkommande och engångsbesökare du haft. Liksom kurvorna höst upp på statistiksidan kan du även här ”släcka” delar av diagrammen om du så vill.

Trafikkällor: Här får du reda på hur dina läsare hittat till din blogg. I många fall är det via så kallad direkttrafik, vilket betyder att läsarna använt din bloggadress direkt. Facebook och Instagram är också två vanliga källor. Det kan också vara så att du har länkats in via någon annans blogg för att de ex. skrivit om din blogg och därmed länkar till dig, eller att du har kommenterat hos någon och nya läsare hittat dig i kommentarsfältet.

Besökare per land: För dig som länge varit nyfiken på var i världen dina läsare befinner sig - kan vi glatt berätta att du nu kan se detta direkt i din statistik på Nouw. Det är riktigt roligt att veta varifrån i världen dina läsare läser din blogg ifrån, eller hur?

Återkommande besökare: Det sista diagrammet visar hur många av dina besökare som besökt bloggen innan och hur många som under den aktuella perioden besöker för första gången.

METAPIC
Nytt är också att du lättare kan se en översikt på dina Metapic-länkar. Har du innan funderat över vilka länkar som läsarna gillar mest och vilka inlägg som är mest populära? Nu kan du enkelt få en översikt över både vilka länkar som genererat flest klick, men även hur mycket du tjänat under en viss period.

Justera datum
Precis som för din blogg finns här möjlighet att justera datum. Kurvorna och övrig information på sidan anpassar sig efter ditt val.

Kurvor
Här finner du två kurvor och en pelare. Kurvorna visar hur många klick och hur mycket pengar du tjänat in under perioden. De mörkgråa pelarna visar inlägg du publicerat som innehåller länkar från Metapic.

Sammanfattning & utökad statistik
Klick: Här ser du det exakta antalet godkända klick som dina länkar fått under perioden.

Intjäning: Här är den summa du tjänat på de klick du fått.

Publicerade blogginlägg: Här visas hur många inlägg du publicerat under perioden. Dock kan klicken även komma från andra äldre inlägg.

Mest klickade produkter: Länkar till de produkter som fått flest klick.Har du ytterligare funderingar eller är det något som känns oklart?
Maila oss gärna på info@nouw.com.
Glöm inte att förklara din fråga / ditt ärende utförligt och skriv med din bloggs namn.


Writer
Redaktionen