En guide til den nye statistikksiden

Nouw har fått en helt ny og fresh look, men også en helt ny statistikkside. Dere ønsket, vi lyttet - og nå finnes en utvidet og enda bedre statistikkside for bloggen din. Her finner du en komplett guide til den nye statistikksiden. Blogging tips - 3

Statistikk for både din blogg & Metapic

Med den nye statistikksiden kan du lettere få en oversikt gjennom å endre dato og se hvilke eventuelle kanaler/land leserne dine kommer fra. Mye er nytt og derfor har vi laget en guide som går gjennom hver del av siden.

Lengst oppe til høyre når du kommer inn på siden finner du to faner. Først ser du din egen statistikkoversikt for bloggen, men du kan også bytte til å se en oversikt over Metapic.DIN BLOGG

Endre dato

Øverst på statistikksiden kan du selv tilpasse hvor langt tidsrom du vil at statistikken skal strekke seg. For eksempel kan du skape en oversikt for det siste døgnet, uken, måneden eller året. Du kan også velge å lage en oversikt over individuelle timer i et døgn.

Viktig å tenke på: Når du endrer dato lengst oppe på siden tilpasser all annen statistikk nedenfor etter datoen.

Kurver

De ulike kurvene i statistikken din kan leses ved å holde musen over punktene på kurven for å få ut nøyaktige tall. Avhengig av hva som er interessant for deg, kan du velge å skjule eller synliggjøre ulike kurver gjennom å klikke på de ulike forklaringene under kurvene. For eksempel unike besøkende, viste innlegg, osv.Sammendrag & utvidet statistikk

Unike besøkende: antal enkeltpersoner som besøker bloggen din.

Viste innlegg: hvor mange ganger innleggene på bloggen din blir vist. For eksempel kan én leser (unike besøkende) gå inn og lese flere innlegg på bloggen din og derfor er dette tallet ofte betydelig høyere enn unike besøkende.

Økter: Antall besøk som bloggen har hatt.

Følgere: Antall nye Nouw-følgere du har på kontoen din.

Skrevne innlegg: Hvor mange innlegg du har publisert.

Mest besøkte innlegg
Dette er en liste over de innleggene som har blitt lest flest ganger under den aktuelle perioden. Her kan det være ekstra nyttig å se om du har innlegg som har betraktelig høyere lesertall enn andre innlegg. Kan det være at du har en spesifikk kobling/link dette kommer av? Noe som leder oss til neste punkt; hvordan og hvor finner leserne bloggen din?Demografi/målgruppe
Her kan du se en oversikt i form av kakediagram på bloggens trafikkilder, besøkende per land og hvor mange gjentatte- og enkeltpersoner som har lest bloggen din. Det samme systemet gjelder her, som med kurvene på toppen. Du kan klikke og "skjule" deler av diagrammet ved å klikke på beskrivelsene nedenfor.

Trafikkilder: Her får du vite hvordan leserne finner bloggen din. I mange tilfeller er det direkte trafikk, noe som betyr at leserne selv skrev inn adressen din for å finne deg. Facebook og Instagram er også to vanlige kilder. Det kan også være at du har blitt koblet gjennom noens blogg fordi de skrev om bloggen din og linket til deg, eller du har kommentert hos noen og nye lesere har funnet deg via andre.

Besøkende per land: For deg som har vært nyskjerrig på hvor i verden leserne dine befinner seg - nå kan vi endelig fortelle deg at du enkelt ser dette direkte via statistikken din på Nouw. Det er veldig gøy å vite hvor i verden leserne dine leser bloggen din fra, ikke sant?

Gjentatte besøkende: Det siste diagrammet viser hvor mange av de besøkende som har besøkt bloggen din før, og hvor mange som besøker den for første gang i den nåværende perioden.


METAPIC

Noe annet som er nytt, er at du enkelt kan se en oversikt over Metapic-koblingene. Har du noen gang lurt på hvilke koblinger leserne dine liker mest, og hvilke innlegg som er mest populære? Nå kan du få en oversikt over hvilke linker som genererer flest klikk, i tillegg til hvor mye du har tjent i en bestemt periode.

Endre dato
Akkurat som for bloggen din så finnes det muligheter for å endre dato. Kurvene og øvrig informasjon på siden tilpasser du etter ditt eget ønske.

Kurver
Her finner du to kurver og en kolonne. Kurvene viser hvor mange klikk og hvor mye penger du har opptjent i en periode. Den mørkegrå kolonnen viser i tidslinje når du skrev et innlegg som inneholdt linker fra Metapic.

Sammendrag og utvidet statistikk

Klikk: Her ser du det eksakte antallet godkjente klikk som fra linkene du har brukt under en viss periode.

Inntjening: Her er den summen du har tjent på klikkene du har fått.

Skrivne blogginnlegg: Her viser hvor mange innlegg du har publisert under den samme perioden. Klikkene kan også komme fra eldre innlegg.

Mest populære produkter: Linker til de produktene som har fått flest klikk.Har du ytterligere spørsmål eller er det noe du synes er uklart?
Send oss gjerne en mail til info@nouw.com. Ikke glem å forklare spørsmålet ditt og legg ved navnet på bloggen din.Skribent
Redaktionen