Elsas bästa Kap Verde tips

Elsas bästa Kap Verde tips

Nouw bloggerskan Elsa Wedebrand spenderade nyligen ett par veckor på den afrikanska ön Kap Verde. Ska du resa dit eller funderar på att resa dit får du inte missa guiden hon gjorde om just Kap Verde. Lifestyle -

Restaurangtips på Santa maria

1) Restaurang cultural, ligger mitt i stadens/byns centrum med otroligt god mat där man skall äta fiskrätterna som dem är krigare på. Riktigt gott och vällagat. Testa hummern om ni är svängen förbi, godaste hummern jag någonsin ätit! Dock är väntetiden mat lång för att personalen är inte storsiffrig. Så bli inte förvånad om det tar 30min -1h för att få maten.

2) Barracuda, en restaurang vid stranden som rekommenderas att besöka vid lunchtid. Åt en otroligt god fiskrätt som kommer direkt från fiskarnas fångst som kommer löpande varje dag under veckan. Även tonfisken är ljuvlig!


3) La Villa, där vi firande nyår och en middag. Jättegod mat med fantastisk service. Med fötterna i sanden, ljudet av vågor och jättegod mat var detta en topprestaurang i mina ögon. Åt en ljuvlig pasta med hummer och pistaschenötter. Rekommenderas!


4) Chill out, som var en bar med WI-FI! Magiska drinkar, härlig musik och fantastisk personal. Svängde förbi här innan vi åkte ifrån ön och ångrar att vi inte besökte den innan..!

5) Gelato & Co, bästa glasshaket vi besökte. Italiensk glass med god smak. Inte så värst dyrt. Pris som hemma i Sverige men rekommenderar att smaka chokladen, kokosen, pistaschen och stracciatellan. Mums!


6) Chez Pastis, bästa restaurangen i Santa Maria. Italiensk mat som ägs av ett en tjej och en kille. Fantastisk mat serveras i ett håll i väggen. Krävs bokning någon/några dagar innan. Deras tonfisk och brasilianska biff är rekommenderbar!

7) Ocean bar, en bar med magisk pina colada som är ett måste (!). Mysigt ställe vid torget med live musik och härlig personal.

Bra att veta

1) Småkyligt på kvällarna, så bra att kanske ta med någon tunnare jacka alt. kofta för att inte frysa. Hade min skinnjacka som var en räddare i nöden under kvällarna.

2) Som nämnt tidigare med pengar är att ha kontanter och rätt kort. VISA kan man använda men ett par är tveksamma på vissa restauranger runtom i byn så var noga med att ha pengar. Finns bankomater vid torget så inget ni behöver oroa er över.

3) Wifi finns på utvalda hak och på dem allra flesta hotellen men relativt segt svårt att uppdatera på sociala medier, men det kan ju vara behövligt med en lite rehab från omvärlden.


Leva och bo

1) Morabeza, ett jättefint hotell som låg vid stranden med många pooler, som jag själv ville bo vid. Palmer runt poolen, nära till stranden. Mer om hotellet här

2) Salinas sea, ett jättefint hotell vi bodde vid som jag var jättenöjd med. Låg precis vid havet och tyckte personalen var trevlig och snabb. Wifi vid rummet som dock kanske inte var på topp alltid. Rummen var jättefina och poolen var fin även om jag aldrig själv badade i den.

Övriga aktiviteter att göra

1) Prova surfa, något jag själv inte hann med men så gärna velat. Var i och för sig lite småfeg att pröva själv men tipsar om att pröva på. Bra vågor och ön är känd för att vara en surfö. Så passa på!

2) Besök fiskmarknaden som ligger en bit bort vid stranden. Där all fisk kommer ifrån alla fiskare som varit ute tidigt och där alla köper fisk till restauranger, hem. Riktigt ballt och fina fotografier att klicka!

Ta del av Elsas fina bilder och blogg samt resten av Kap Verde guiden här!

Har du någon reseguide som du vill få publicerad? Maila [email protected] så kikar vi på den.