”Du doftar alltid så gott, Elin”

”Du doftar alltid så gott, Elin”

Ren tvätt som torkat i sommarbrisen, din favoritmyströja direkt från tumlaren, eller daggen i gräset. Visst får du upp fina bilder på näthinnan. Doftmärket Clean vill hjälpa dig att framkalla dessa konnotationer. Beauty - 17

I samarbete med Clean

Clean är ett amerikanskt doftvarumärke som utgår från naturlighet och symboliserar renhet. Varumärket lanserades 2003 som en reaktion på de ofta överdrivna designerdofterna och blev snabbt det naturliga valet. För bloggaren Elin Skoglund gifter sig idén bakom Clean perfekt med hur hon själv tänker kring doft.

– För mig är det väldigt viktigt med doft, det säger en hel del om en person, konstaterar hon.

Cleans dofter ska bäras på ett bekvämt sätt ungefär som ett favoritplagg; nära huden med mjukhet och renhet. Precis så använder Elin Skoglund Clean, speciellt gillar hon doften Fresh Laundry.


– Det doftar nytvättat om kläderna och det gillar jag väldigt mycket. Även doften Warm Cotton är speciell för mig. Den påminner mig om min bästa kompis Klara och det kommer upp så många fina minnen när jag bär den doften. Dessutom sprider sig en naturlig trygghetskänsla i kroppen.

Kanske är den där trygghetskänslan extra viktig nu när Elin flyttar från den det lilla samhället Näset i Göteborg till Fridhemsplan i Stockholm. Hon byter lugnet, havet och brisen mot pulsen och ljudnivån i city. Perfekt då att Clean kan påminna henne om det hon tycker om.


– Jag tycker att den finaste komplimangen du kan få är att du luktar gott. Om jag träffar en ny person är doften det första som jag tänker på. Ofta får jag höra “Du doftar så gott, Elin”. Då blir jag glad. Det ska vara naturligt och fräscht. Clean passar även ihop med min stil överlag som är ganska basic och exklusiv, konstaterar Elin och lägger till ytterligare en viktig aspekt:

– Clean anser att det är allas gemensamma ansvar att skydda jorden och dess invånare. De strävar efter att begränsa miljöpåverkan genom hållbara förpackningar och erbjuder bara miljömedvetna skönhetsprodukter. Det passar mig.

Artikel i samarbete med Clean

Writer
Redaktionen