"Du behöver inte ha värstingkameran för att ta fina bilder"

"Du behöver inte ha värstingkameran för att ta fina bilder"

Karolina är fotografen som älskar att njuta av livets fina stunder och även fånga dem på bild. Vi pratar om varför hon undviker att blogga om negativa saker, vad hon gör för att få inspirationen att flöda och hennes topp 3 bästa tips till dig som vill ta dina foton till nästa nivå. Profile - 20

Hej Karolina, berätta lite om dig själv, vem är du?
Jag är en 21-årig tjej från småstaden Borås som älskar att njuta av livets fina stunder. För tillfället arbetar jag som fotograf och bildbehandlare på en fotoreklambyrå, vilket jag gjort sedan jag tog studenten för ett par år sedan. Fotografering har varit ett stort intresse sedan nästan 8 år tillbaka och jag har varit väldigt kreativ hela mitt liv. Jag är en envis tjej med glimten i ögat som alltid ser lösningar och tror att allt är möjligt bara man verkligen vill. Annars älskar jag att hitta på roliga saker med mina vänner samtidigt som jag är en hemmatjej som gärna hänger i soffan med familjen, god mat och något bra på tv:n.

Vad får vi läsa om i din blogg?
Bloggen är som min lilla dagbok. Här har jag alltid varit kreativ och samlat minnen och händelser sedan 2010 då mitt fotointresse började. Så mestadels foton, men också mycket vardag, mode, inredning och tips. Jag har som en liten regel att inte publicera ett inlägg utan en bild. Jag vill att man ska vara fylld med positiv energi när man lämnar min sida! När jag ser tillbaka på mina gamla inlägg här vill jag inte bli påmind av negativa saker så därför skriver jag inte lika mycket om tråkiga/negativa saker, även om det är något som tillhör livet. Som svar på frågan - i min blogg hittar ni lite allt möjligt.

Var får du din blogginspiration ifrån?
Inspirationen hittar jag överallt. Runt omkring mig, på Instagram, bloggar osv. Jag brukar oftast blogga om sådana saker jag själv tycker är roligt att läsa om hos andra. På jobbet lyssnar jag alltid på poddar och musik och då flödar mina kreativa tankar som mest. Jag jobbar i en fotostudio så det är svårt att inte bli inspirerad där.Det är inte svårt att förstå att du både är kunnig och intresserad av just foto när en går in på din blogg. Kan du dela med dig av dina bästa tips till någon som är nybörjare inom foto, men vill ta sina bilder till nästa nivå?
Du behöver inte ha värstingkameran för 50 tusen för att ta fina bilder! Mina tre främsta tips är...

1. Lär dig alla inställningar och fota på det manuella läget - på så sätt får du full kontroll och kan påverka bilden exakt så som du vill. Det tar lite tid att få koll på hur allt funkar och hur alla inställningar påverkar varandra men det finns massa bra tips och guider man kan kika på.

2. Lek med ljus och fota i olika vinklar! Fota i motljus, direktljus, inomhus, utomhus.. ta massa bilder från olika vinklar och perspektiv och sätt dig sedan och gå sedan igenom resultatet och se vilken du tycker om mest.

3. Testa, testa, testa! Detta är mitt största tips för man lär sig absolut bäst av att testa sig fram och då hittar man även sitt egna sätt att ta bilder på.

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Om 5 år har jag precis fyllt 26! Den tanken skrämmer mig lite för jag vill göra så himla mycket. Men jag försöker faktiskt leva i nuet så mycket jag kan och ta allt som det kommer. Jag har alltid haft stora drömmar och tror att inget är omöjligt om man verkligen vill något. Om fem år har jag förmodligen pluggat vidare, kanske inom marknadsföring, och bor eller har bott utomlands ett litet tag. Jag hoppas även att jag utvecklat eget företag och har upptäckt massa fina platser världen om!Fem snabba frågor:

Avokadomacka eller sötpotatis-pommes
Hmm svårt.. men eftersom att pommes typ är min basföda får det bli sötpommes.

Göteborg eller Stockholm
Spontant skulle jag säga Stockholm om det inte vore för att jag hade en av de bästa helgerna någonsin i Göteborg i somras på Summerburst. Jag var så genuint lycklig och hade så galet kul. Får man välja båda?

Sommar i Sverige eller utomlands
Lätt sommar i Sverige om den var som i år! Annars skulle jag nog säga utomlands. Jag vill ha riktig sommar och värme.

Aldrig skriva igen eller aldrig fota igen
Aldrig skriva igen, men det kanske säger sig självt.

Film eller serier
Är ingen film-människa så säger serier! När jag väl börjat kolla någon så kan jag oftast inte sluta.. Favoriten Gossip Girl kollade jag på dygnet runt bokstavligen haha.Karolinas blogg: nouw.com/karolinaar